RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Valoarea pe piață a firmei Kosarom este de 350.000.000 euro

Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat anunță că un gigant internațional din domeniul industriei alimentare e gata să investească 150.000.000 euro în domeniul avicol din România, proiectul incluzând un incubator, o fabrică de procesare a furajelor și un abator. Indienii de la IBS Synergies susțin că vor crea măcar 500 de locuri de muncă, motiv pentru care solicită Guvernului alocarea unui ajutor de stat.

  

Cifrele vehiculate de indieni arată însă care ar fi valoarea de piață din acest moment a celui mai important grup din industria alimentară ieșeană – KOSAROM: circa 350.000.000 euro.

Asta pentru că la KOSAROM există proiecte integrate (ce presupune asigurarea întregului lanț tehnologic – incubator, fermă, unitate de procesare a furajelor și a unui abator) atât pentru păsări cât și pentru porci. Totul la standardele UE pentru anul 2017, fiind puține firme în Europa de Vest care pot concura KOSAROM-ul din acest punct de vedere. Bonus, KOSAROM are și o rețea proprie de magazine – 28 în toată Moldova – și a început să exporte tot mai mult, în special în Marea Britanie și Germania, adică zone cu putere mare de cumpărare.

Dacă folosim algoritmii trimiși de indieni la Ministerul Economiei și pe baza cărora au solicitat ajutor de stat, atunci valoarea grupului KOSAROM trece lejer de 350.000.000 de euro. De aici se scad creditele de aproape 20.000.000 de euro dar tot rămâne o sumă impresionantă pentru un grup de firme construit acum 25 de ani de la zero.

Vedeţi AICI detalii despre ce potenţial de creştere are business-ul KOSAROM.{jcomments off}

sursa www.topiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Daea, despre proiectul propus de MADR: Nu are treabă cu tratamentele fitosanitare. Fermierii au înteles

Redacția

Moldova, în top la tăieri ilegale de pădure

Redacția

Programul magazinelor şi supermarketurilor de Paşte 2022

Redacția
Încarcă...