NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

USR Pașcani îl acuză pe primarul Dumitru Pantazi că a falimentat municipiul

 

Într-o postare pe Facebook, organizația locală a partidului USR acuză administrația condusă de primarul Dumitru Pantazi că a falimentat Pașcaniul. Postarea creionează în câteva paragrafe problemele actuale cu care se confruntă municipalitatea.

 

Școlile nu au centrale,spitalul nu are bani, primăria nu are bani de salarii pe ultimul trimestru, primăria nu are pământ pentru un parc industrial, sunt problemele pe care USR Pașcani le-a indicat ca fiind premisele „falimentului unui oraș”.

Subiectele indicate de cei din USR au fost dezbătute în spațiul public în această vară, iar la unele dintre ele municipalitatea a răspuns prin vocea primarului Dumitru Pantazi. Acesta a dat asigurări, tot pe Facebook, că școlile vor avea centrale termice atunci când sezonul rece va veni.

Cât privește deficitul bugetului local, care a ajuns la 1 milion de euro, șefii municipalității au transmis că speră să vină bani de la Guvern sau vor fi nevoiți să taie investițiile programate în acest an.

„Școlile nu au centrale. Constructorul ce a câștigat licitația pentru aceste lucrări a executat două, lucrează la a treia și așteaptă să fie plătit, însă, până acum, a primit doar promisiuni.Spitalul nu are bani, iar soluția viceprimarului e tăierea voucherelor de vacanță.Nu taie contractele de “mentenanță” ale “cuscrucului” primarului, nu cere socoteală managerului pentru angajările “fără număr” din ultimii ani, bazate pe concursuri cu subiecte în plic. Taie egal și de la cel cu 15.000 salariu cât și de la amărâtul cu 1500, deși voucherele erau singura șansă ca acesta din urmă să poată merge câteva zile în concediu.Primăria nu are bani de salarii pe ultimul trimestru. Primarul și viceprimarul ce încasau salarii fabuloase au decis să își mărească salariile deoarece au semnat contracte pentru proiecte europene. Nu s-a construit nimic, dar ei deja încasează bani din bugetul orașului pentru “efortul” depus în semnarea unor documente.

Primăria nu are pământ pentru un parc industrial.

În realitate, Primăria are intabulate doar străzile și instituțiile publice. Pământul pentru un parc industrial este închiriat și produce pentru edil.

Soluția USR e simplă!

La alegerile locale votează oameni cărora să le pese de acest oraș! Oameni care să vină la serviciu și să lucreze pentru banii pe care îi primesc.

Nu te lăsa impresionat de averile dubios strînse în anii de după revoluție !

Trimite acasă “gospodarii” !” , a postat USR Pașcani pe Facebook.

Advertisements
Loading...

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă în Hărmăneștii Vechi, Hărmăneștii Noi și Blăgești

Redacția

Prețul gunoiului nu crește: Se cere demisia membrilor Consiliului de Administrație!

Marius Parteni

Consilierii din Târgu Frumos se întrunesc în ședința ordinară din această lună. Vor fi dezbătute 18 proiecte aflate pe ordinea de zi (DOC)

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site