NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Marius Pintilie despre patinoarul votat și șters mai apoi din bugetul local: „Cam așa funcționează Primăria condusă de Dumitru Pantazi”

Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani, a reacționat pe Facebook, după ce NewsPascani.com a dezvăluit că amendamentul PNL la bugetul local cu privire la amenajarea unui patinoar cu role pe timp de vară și cu gheață pe timp de iarnă, a fost șters din hotărâre deși fusese aprobat de plenul CL.

 Acesta a acuzat că o astfel de practică este specifică administrației conduse de primarul Dumitru Pantazi.

„În aprilie, la buget, am reușit, noi liberalii, să trecem un amendament privind amenajarea unui patinoar în zona Peștișorul. Ghici? Au omis să-l treacă pe lista de investiții! Intenționat? Nu știu. Cam așa funcționează Primăria condusă de Dumitru Pantazi ! Sau de cuscru Gică! Nici asta nu se știe”, a scris Marius Pintilie, pe Facebook.

Reamintim, conform unei propuneri a consilierilor liberali, în bazinul de lângă lacul Peștișorul, municipalitatea ar fi trebuit să demareze documentația aferentă amenajării unui patinoar de role pe timp de vară și a unui patinoar cu gheață artificială pe timp de iarnă. Costul estimativ al documentației a fost stabilit la suma de 25.000 de lei.

Propunerea consilierilor liberali a fost aprobată la adoptarea bugetului local, sub forma unui amendament. Doar că, deși pe imaginile video, cât și în procesul verbal al ședinței de Consiliu Local din 25 aprilie, propunerea apare ca fiind adoptată cu 12 voturi pentru și 5 abțineri, în hotărârea publicată pe site-ul municipalității această propunere nu este inclusă în lista de investiții.

Nici în programul anual al achizițiilor publice, document ce se finalizează după adoptarea bugetului și a listei de investiții, nu apare intenția de achiziționare a documentației pentru demararea lucrărilor de amenjare a patinoarului.

Acestă situație nu reprezintă un caz singular, consilierii liberali mai având un amendament aprobat la bugetul și lista de investiții pe anul 2019. Este vorba despre studii de soluție pentru extindere rețele gaz, apă, canalizare, rețele electrice pe strada Morilor, la loturile acordate tinerilor să își construiască gratuit locuințe, până la limita proprietății. Pentru aceste documentații s-a atribuit suma de 100.000 de lei, însă în hotărârea de aprobare a bugetului, dar și în programul anual al achizițiilor publice, nici acest amendament nu este menționat.

De legalitatea hotărârii și de atestarea că actul reprezintă voința aleșilor locali manifestată prin vot, răspunde Irina Jitaru, secretarul municipiului și președintele de ședință, la acea dată Codrin Toma.

Advertisements
Loading...

Related posts

Acuze ale primarului împotriva secretarului Mircea Zuzan

Răzvan Grecu

Sute de persoane au luat cu asalt Primăria pentru a intra în posesia tichetelor sociale

Marius Parteni

Bătaie de joc: Primăria a publicat programul anual de achiziții publice! Doar 6 astfel de proceduri pentru 2015!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site