NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ursula von der Leyen vrea ca Vladimir Putin să fie adus în fața justiției

Președintele Comisiei Europene a cerut joi, într-un interviu acordat cotidianului Bild TV, ca președintele rus să fie adus în fața justiției pentru crimele de război comise în Ucraina. „Putin trebuie să piardă acest război și să fie tras la răspundere, asta este important pentru mine”, a afirmat ea, citată de Le Monde.

Potrivit acesteia, nu există niciun dubiu că în Ucraina au fost comise crime de război, de când a început ofensiva rusă la sfârșitul lunii februarie. „Acesta este motivul pentru care susținem colectarea de probe” pentru o procedură în fața Curții Penale Internaționale, a adăugat șeful executivului european, care a vizitat Kievul în cursul zilei de joi.

„Fundamentele sistemului nostru de drept internațional ne cer să urmărim penal astfel de crime și, în cele din urmă, Putin este cel responsabil”, a adăugat ea. Întrebată dacă este posibil ca liderul rus să fie adus într-o zi în fața justiției internaționale, von der Leyen a răspuns: „Cred că este posibil”.

Advertisements

La începutul zilei, în capitala uc

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

​Business report: ​​Reacțiile vecinilor Ucrainei la criză. Afacerea testelor de salivă pentru elevi. În numele fiului. Putin a alocat 500 de miliarde $ pentru război. Economist: Urmează valul 3 de scumpiri. Vacanțele sunt mai scumpe cu până la 20% în 2022

Redacția

Kelemen Hunor, după discuţiile de la Palatul Victoria: UDMR propune în Programul de guvernare încurajarea natalităţii

Redacția

Controale cu pistoale si munitie militara, noile “arme” ale Fiscului in “razboiul” cu evazionistii (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site