RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Uniriștii, din nou, cei mai buni la Concursul de Creativitate Mecanică “Dumitru Mangeron”

Inspirați de pasiunea manifestată de renumitul om de știință, profesorul doctor docent Dumitru Mangeron care a promovat stimularea creativitatii în învatamântul tehnic, uniriștii au răspuns mereu cu promptitudine la participarea într-un concurs care promovează entuziasmul, inventivitatea si dragostea fata de studiul disciplinelor din domeniul mecanicii.

 

 In acest an, în cadrul ediției a XIII-a a competiției, ce s-a desfășurat pe 12 mai la  Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, Colegiul “Unirea” s-a numărat printre coorganizatorii concursului, alături de Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii Iaşi si Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” Zorleni

  

Colegiul “Unirea” a obținut, deja ca o tradiție, același binemeritat Premiu I, in cadrul competiției pe echipe cu un punctaj spectaculos de 93,40 puncte.

Echipajul a fost alcătuit din elevii: Ababei Andrei, clasa a IX-a, Măriuța Rareș, clasa a X-a, Luca Mihai, clasa a XI-a și Munteanu Iulian, clasa a XII-a.

Advertisements

Menționăm cu mândrie ca elevul Munteanu Iulian, din clasa a XII-a, a obținut locul I și individual, la competiția elevilor de clasa a XII-a, câștigând totodată și admiterea la facultate.

Dar și ceilalți elevi care au făcut parte din echipă vor putea fi studenți fără examen de admitere când vor ajunge în clasa a XII-a, cu condiția promovării Bacalaureatului.

Advertisements

Elevii noștri au fost coordonați și îndrumați către acestă minunată reușită de o frumoasă echipă de profesori, alcătuită din: doamna profesor Maria Luchian, doamna profesor Aurora Nistor, doamna profesor Mioara Petrescu și doamna profesor Mihaela Scorpan.

 

La competiție au participat 12 echipaje, de la licee de profil tehnic din mai multe județe ale țării. Concursul a reunit elevi din clasele IX – XII, profil tehnic, din liceele tehnice din Iași și județele învecinate, fiecare liceu participând la concurs cu o echipă formată din 4 elevi, câte unul din fiecare an de studiu. Participanții au susținut 3 probe: o probă teoretică pe echipe, o proba practică pe echipe de imaginaţie și creativitate, precum și o probă teoretică, susţinută numai de elevii de clasa a XII-a, membri ai echipelor participante.

Related posts

Federația Spiru Haret a blocat ordinul Ministrului privind ordinul normelor didactice

Teona Gherasim

5600 de cauze sprijinite prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor

Redacția

Doliu la Colegiul ”Mihail Sadoveanu”. A încetat din viață un fost cadru didactic

Redacția
Încarcă...