RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Cererile pentru ajutorul de încălzire se pot depune la Primăria Pașcani

Pășcănenii vor beneficia de ajutoare pentru încălzirea locuinţelor şi în iarna 2014-2015. În cazul familiilor cu venituri reduse, subvenţiile se vor acorda şi în acest an pentru patru tipuri de surse de asigurare a căldurii: pe lemne, gaze naturale, cu energie termică şi cu energie electrică. Beneficiarii sunt direcționați către sediul Primăriei Pașcani, zilnic, de luni până vineri, între orele 7.30-17.00. Aici pot depune formularele completate, însoțite de actele necesare acordării ajutorului de încălzire a locuințelor.

“În atenția cetățenilor municipiului Pașcani care sunt solicitanți de ajutoare pentru încălzirea locuinței, perioada 1 noiembrie 2014– 31 martie 2015. La intrarea în Primăria veți găsi toate documentele necesare pentru a accesa aceste ajutoare, cât și plafoanele în care dumneavostră trebuie să vă încadrați. De asemenea și pe site-ul www.primariapascani.ro veți găsi toate documentele necesare”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Pașcani.

  

Ajutoare, în funcţie de venituri

La capitolul subvenţii pentru încălzirea locuinţelor cu lemne, se acordă un ajutor între 16 şi 54 de lei lunar, în funcţie de venitul pe membru de familie. Suma maximă, de 54 de lei, se acordă pentru familiile cu un venit net mai mic de 155 de lei de persoană, în timp ce suma minimă, 16 lei pe lună, va reveni familiilor cu venituri cuprinse între 540,1 şi 615 lei pe membru de familie. La subvențiile pentru gaze naturale, se acordă între 20 şi 262 de lei pe lună. Limitele de venit sunt aceleaşi, de la sub 155 de lei de persoană pentru suma maximă şi până la maximum 615 lei pentru cea minimă. În ceea ce priveşte subvenţia pentru sisteme de încălzire racordate la energia electrică se acordă o subvenţie între 48 de lei şi 240 de lei. Limita de venit pentru a primi subvenţia maximă este aceeaşi, până în 155 de lei pe membru de familie iar limita maximă de venit este de până la 1.082 de lei.

În ceea ce priveşte subvenţia pentru încălzire cu energie termică, în sistem de centralizat, aceasta se acordă în procente, de la 5 la 90% din valoarea gigacaloriei. Subvenţia maximă se acordă tot pentru familiile cu un venit de până la 155 de lei de persoană, în timp ce subvenţia minimă poate fi primită până la o limită de venit net pe membru de familie de 786 de lei. La această categorie există şi o diferenţiere în cazul persoanelor care locuiesc singure şi la care nivelul maxim admis pentru subvenţie este de 1.082 de lei.

Ce bunuri nu trebuie să dețineți pentru a beneficia de ajutoare la încălzire

Pentru a primi acest ajutor, solicitantii nu trebuie sa detina anumite bunuri, asa cum sunt prezentate in lista de excluderi prevazuta de HG nr. 778/2013 si impartita in 4 categorii: bunuri imobile, bunuri mobile, depozite bancare si terenuri/animale/pasari.

Astfel, din lista bunurilor imobile care conduc la excluderea acordarii ajutorului social fac parte cladirile sau alte spatii locative din afara locuintei de domiciliu si a anexelor gospodaresti.

Totodata, nu vor putea aplica pentru ajutorul de caldura nici cei care detin terenuri de imprejmuire a locuintei si curtea aferenta sau alte terenuri intravilane care depasesc 1.000 mp in zona urbana si 2.000 mp in zona rurala.
In ceea ce priveste bunurile mobile, lista e mai lunga. Astfel, in aceasta categorie intra urmatoarele:
autoturism/autoturisme si/sau motocicleta/motociclete cu o vechime mai mica de 10 ani, cu exceptia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum si pentru uzul persoanelor aflate in zone greu accesibile.

Mai mult de un autoturism/motocicleta cu o vechime mai mare de 10 ani.

Autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fara remorci, rulote, autobuze, microbuze
Salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, cu exceptia barcilor necesare pentru uzul persoanelor care locuiesc in Rezervatia Biosferei “Delta Dunarii”

Utilaje agricole: tractor, combina autopropulsata
Utilaje de prelucrare agricola: presa de ulei, moara de cereale
Utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul actionate hidraulic, mecanic sau electric

Nici cei care detin depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei nu vor primi ajutoare de incalzire, precum nici cei care au in posesie terenuri, animale sau pasari.

Mai precis, cei care detin suprafete de teren, animale si pasari a caror valoare neta de productie anuala depaseste suma de 1.000 euro pentru persoana singura, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie sunt exclusi automat de la acordarea acestui ajutor din partea statului.

 Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Lucrările pentru reabilitarea energetică a clădirii în care funcționează Creșa nr.1 și Grădinița nr. 2 au fost scoase la licitație! Află unde vor fi repartizați micuții!

Redacția

Film în aer liber în parcarea supermarketului Kaufland Pașcani

Oana Cordoneanu

O femeie a ajuns la Spitalul Municipal Pașcani, după ce s-a împiedicat de un cablu de pe Esplanadă

Oana Cordoneanu
Încarcă...