NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un tânăr român explică de ce nu ar merge la război

Pe Facebook a apărut un text semnat Dan Florin, editor la argesplus.ro, în contextul discuţiilor declanşate de Traian Băsescu privind posibila mobilizare a rezerviştilor.

„De luat aminte:

 Cica Basescu are pretentia ca, in caz de extrema urgenta, romanii plecati sa munceasca afara sa vina sub arme…

Aia or fi plecat de bine ce le era aici, cu o clasa politica extrem de corupta si cu o saracie lucie? Vorbesc in calitate de fost elev de liceu militar si de om ai caror strabunici, toti patru, au luptat in primul razboi mondial, prefer sa imi tai un picior decat sa plec pe front, aparand interesele companiilor straine, ale statului mafiot, ale miliardarilor de carton si ale beizadelelor lor.

Romania, mie si altora ca mine, nu ne mai apartine de foarte mult timp. Pentru ce as lupta? Pentru privilegiile clasei conducatoare?

Ce mi-a oferit mie tara asta decat posibilitatea de a plati impozite peste impozite si sa muncesc 14 ore pe zi, fara sa am posibilitatea efectiva de a-mi cumpara macar un jeg de apartament?

Fiul lui Hrebenciuc, ginerele lui Sarbu, ginerii lui Basescu, mobilizarea! Nu o sa imi las eu creierii pe front ca sa o ardeti voi pe fite de Dorobanti!”, scrie tânărul.

sursa realitatea.net

 

„Nimeni nu mă poate obliga să merg la RĂZBOI”

 Un război ar putea începe oricând, iar tinerii sunt obligați să aibă certificatul medical pe care să-l dețină la recrutare. Așadar, în cazul de mobilizare sau de război, sunt obligați să îndeplinească serviciul militar toți bărbații apți, cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani.

Cu toate acestea, cei mai mulți nu sunt pregătiți să lupte pentru țară. Jurnalistul Andrei Vulpescu nu crede că este normal ca tinerii să meargă la război. Motivele? Sunt legate în special de latura sufletească.

„Nu, nu sunt gata și nici nu voi merge vreodată. Nimeni nu mă poate obliga să o fac! Vor război? Să se lupte între ei, liderii, conducătorii, ca pe vremuri. De ce să trimiți copii la moarte? Care este rațiunea? Nimeni nu cred că este pregătit pentru război. Nimeni nu cred că este pregatit să ia o viață sau să-și piardă o viață – nici măcar militarii nu sunt pregătiți. Și totusi, oamenii merg la război.

Unii o fac pentru bani. Cu riscul de a se întoarce acasă într-un pat de scânduri. Este un risc asumat pe care nu vreau să-l comentez. Alții o fac pentru că li se spune că sunt patrioți daca o fac. Ce prostie! Ce patriotism e ală? Ești patriot când lupți în Afganistan împotriva unor oameni care trăiesc la nivel de Ev Mediu?

Păi cine te pune să te duci peste ei? Setea de resurse? Alt motiv nu există. Și atunci de ce să mă duc eu la război? De ce să-i distrug copilului meu viitorul? Nimeni nu mă poate obliga să fac un asemenea gest.

Ca sa mergi la război iți trebuie multă revoltă și ură în suflet, iar eu nu am așa ceva. Ce fel de umanitate e asta? Nu sunt în stare să se înțeleagă? Să se dueleze între ei – Putin cu Obama și așa mai departe. Cum vor ei… dar să o facă individual, fără vărsări aberante de sange.

Nu, nu sunt pregătit să merg la război și nici nu voi merge vreodată, indiferent de consecințele pe care voi fi nevoit să le suport. Prefer să fiu împușcat pentru trădare decât să iau viața unui om fără niciun motiv real”, a scris pe blog Andrei Vulpescu.

sursa dcnews.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

La târgul de cariere de anul acesta sunt căutaţi mai ales vorbitorii de limbi străine

Redacția

Bursa locurilor de muncă va avea loc la începutul lunii aprilie

Redacția

De 3 x femeie! Povestea păşcănencei Dalia Păduraru, prezentată la Antena 1, în emisiunea Chefi la Cuţite

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site