NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un singur cort anticaniculă în municipiul Pașcani

Pașcaniul se topește la propriu, din cauza caniculei. Temperaturile extreme sunt greu de suportat de pășcăneni, dovadă fiind numarul mare de oameni care au solicitat zilele acestea ajutorul personalului medical de la singurul cort care funcționează în municipiul nostru.

 

  

Cu toate că încă de la începutul săptămânii, temperatura maximă a aerului a atins valori de peste 35 de grade, se pare că administrația locală nu a considerat o urgență amplasarea mai multor corturi. Dintre cele două existente, unul este închis deoarece persoana care ar fi trebuit să se ocupe de el se află în concediu.„Persoana care se ocupă de cortul din zona vale este în concediu, iar începând de mâine o să facem un parteneriat cu cei de la Crucea Roșie. Acești tineri vor veni acolo și vor asigura partea medicală pentru oamenii care solocită accesul în cortul respectiv”, a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Unicul cort care oferă servicii medicale pășcănenilor se află în centrul municipiului, iar zilele acestea a fost luat cu asalt. El aparține Centrului de Studiu Ștefan cel mare cu care Primăria are încheiat un parteneriat. Peste 100 de cetățeni, în special cei cu afecțiuni cardiace care nu mai făceau față căldurii au primit îngrijiri de la personalul medical, dar și câteva recomandări pe care să le respecte pe timpul caniculei.

Menționăm că nu este prima oara când autoritățile locale neglijează acest aspect. Au fost ani în care acestea lipseau cu desăvârșire, deși erau multe grade în termometre.

Advertisements

Related posts

Sistemul cardului de sănătate nu funcționează nici astăzi

Redacția

Scade numărul pacienților internați la ATI, însă crește numărul deceselor. Câte cazuri noi de COVID-19 au fost raportate

Redacția

Cum să recunoașteți apendicita la timp

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site