NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Un pășcănean şi-a tratat depresia cu “drogul adevărului”, o substanţă EXTREM DE PERICULOASĂ

Un bărbat din Paşcani, judeţul Iaşi, şi-a cumpărat “drogul adevărului” ca să-şi trateze depresia. Acesta susţine că a cumpărat substanţa extrem de toxică din China. Un miligram din substanţa respectivă injectată este letal pentru om.

Bărbatul din Paşcani a fost depistat în timp ce prelua un colet provenit din China, potrivit RomâniaTV. Pachetul conţinea o substanţă extrem de toxică, scopolamină, cunoscută sub denumirea de “drogul violului” sau “drogul adevărului”.

Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că suferă de depresie şi că a cumpărat drogul pentru uzul personal şi că are calificarea necesară pentru a şi-l administra singur în doze mici. Povestea bărbatului nu i-a convins pe oamenii legii, care i-au întocmit dosar penal pentru introducerea în ţară şi deţinerea de substanţe toxice interzise.

  

Comunicat de presă Poliția Română

Advertisements

Polițiștii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – Serviciul Substanţe Periculoase, împreună cu polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Iași au depistat un bărbat, din Pașcani, județul Iași, care avea substanțe toxice interzise la deținere.

Cel în cauză a fost surprins de polițiști în timp ce primea un colet expediat din China, sub forma unui plic autoadeziv sigilat. La deschiderea plicului a fost identificat un recipient cilindric transparent ce conținea aproximativ un gram de substanță solidă, pulverulentă, de culoare albă.

În documentele însoțitoare ale coletului era înscris la denumirea mărfii ,,Pigment White 5, Lithopone”, însă în urma analizelor efectuate de Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul I.G.P.R. a reieșit că substanța în cauză este scopolamină.

Aceasta este clasificată ca fiind foarte toxică (T+), în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1.408/2008 privind clasificarea, ambalarea şi etichetarea substanţelor periculoase.

De asemenea, din informațiile de specialitate reiese că doza toxică letală de scopolamină  pentru om este de circa 100 de mg, iar o injecție subcutanată cu un mg. de substanță are același efect.

Advertisements

Polițiștii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  producerea, deţinerea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia produselor ori substanţelor toxice, fără drept şi  introducerea în sau scoaterea din ţară, fără drept, de substanţe toxice ori materiale chimice periculoase.

Sursa RomâniaTv.net

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Prins de două ori băut la volan la diferență de câteva zile

Răzvan Grecu

Octogenară accidentată de o autoutilitară pe un drum din Răchiteni! Şoferul nu şi-a dat seama că a lovit-o! Bătrâna a decedat la spital

Ema Roman

Autorii furtului din Alexandru Ioan Cuza, prinşi de poliţişti! Au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi pentru tâlhărie calificată! Iată informaţii noi din cadrul anchetei!

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site