RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un medic de familie din Pașcani a luat de la CAS Iași cea mai mare sumă care a fost decontată în ultimele șase luni ale anului 2018

 

Zeci de medici de familie din Iasi se pot lauda cu sume impresionante pe care le incaseaza, lunar, de la Casa de Asigurari de Sanatate, pentru serviciile pe care le presteaza. Astfel, lefurile pe care le ridica lunar aceste cadre medicale ar putea starni invidia si medicilor care lucreaza in marile spitale ale orasului. Pe parcursul anului 2018, au existat zeci de cazuri pentru care s-au decontat sume de peste 20.000 de lei, pe fiecare luna.

  

 

Astfel, in ultimele sase luni ale anului trecut, cea mai mare suma care a fost decontata pentru un singur cabinet medical de medicina de familie este de aproape 30.000 de lei. Facand un simplu calcul, putem constata ca, pentru fiecare zi din cele 20 lucratoare dintr-o luna, un medic de familie poate sa castige chiar si 1.500 de lei.  

Acesti medici ridica lunar mii de euro

Cativa medici de familie din Iasi ridica lunar sume impresionante, care ar starni invidia multor directori si manageri de companii private. Acestia primesc in fiecare luna, de la Casa de Asigurari de Sanatate, venituri care ating aproape 30.000 de lei. Cea mai mare suma care a fost decontata in ultimele sase luni ale anului 2018 este de 29.802. Aceasta suma a fost decontata de catre CAS Iasi in luna octombrie, catre cabinetul doctoritei Racila Camelia, din Pascani.

Totodata, in ultimele sase luni ale anului trecut, dr. Racila Camelia a fost mereu in top trei atunci cand vine vorba despre sumele incasate. Aceste salarii mari, pe care le incaseaza medicii de familie din judetul Iasi, se calculeaza in functie de numarul pacientilor existenti pe liste. Cu toate acestea, in ciuda castigurilor mari pe care le au, calitatea serviciilor medicale este, in multe cazuri, discutabila, din cauza numarului mare de persoane.

La mica distanta de dr. Racila Camelia se afla dr. Cracana Elena, care are un cabinet individual in Schitu Duca. In luna octombrie a anului 2018, aceasta a inregistrat deconturi de la CAS de 28.813 lei. Totodata, in ultimele sase luni ale anului trecut, sumele decontate catre acest cabinet au fost cuprinse intre 22.330 de lei si 28.389 de lei.

In imediata apropiere, atunci cand vine vorba despre sumele decontate de la CAS, se afla si dr. Chiruta Roxana, cu un cabinet in Iasi care, in ultimele sase luni ale anului 2018, a incasat sume cuprinse intre 20.991 de lei si 25.687 de lei, cea mai mare suma fiind inregistrata in luna noiembrie.

Un top cinci poate fi completat de dr. Andronic Constatin, care isi desfasoara activitea in Scobiti si care a incasat, in permanenta, sume de aproximativ 22.000 de lei, alaturi de dr. Blascu Vasile, care a incasat, in perioada mentionata, intre 24.000 de lei si 26.000 de lei. Totodata, de mentionat este faptul ca cea mai mica suma care a fost decontata catre un cabinet de medicina de familie, in cele sase luni, este de 20.737 de lei.

Ridica lunar si 10.000 de euro

De foarte multe ori, medicii de familie din Iasi lucreaza si in centrele de permanenta, reusind sa adune si din aceste locuri venituri demne de luat in seama, mai ales ca, in momentul de fata, o ora este platita cu o suma de aproximativ 40 de lei. Astfel, au existat situatii in care un singur medic, care lucreaza intr-un centru de permanenta, a castigat, intr-o singura luna, nu mai putin de 31.000 de lei.

In urma unui calcul simplu, se observa ca unii medici din judetul Iasi, care presteaza servicii in domeniul medicinei de familie, dar si in centrele de permanenta, ridica lunar si peste 10.000 de euro.

De precizat este si faptul ca, la nivelul judetului Iasi, peste 400 de furnizori de servicii medicale din domeniul medicinei de familie au incheiat contracte cu CAS Iasi.

 sursa www.bzi.ro

Related posts

De ce e bine sa evitaţi arsurile solare

Redacția

Ministrul sănătății a făcut din nou un apel la vaccinarea anti-COVID

Redacția

Cum evităm toxiinfecţiile alimentare vara. Recomandările ANSVSA

Redacția
Încarcă...