RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

În ultimii cinci ani, pe șoselele din județul Iași s-au înregistrat 1.949 accidente rutiere grave. Pașcaniul este una dintre zonele cu risc ridicat

 

In ultimii ani, soselele din judetul Iasi au fost scena unor accidente rutiere infioratoare, soldate cu mii de morti si raniti. Chiar daca autoritatile au incercat numeroase campanii de prevenire, s-au luat masuri pentru limitarea vitezei si alte aspecte, Iasul a ajuns sa ocupe un nedorit loc trei pe podiumul judetelor unde accidentele rutiere grave sunt la ordinea zilei.

  

 

Practic, in ultimii cinci ani, la Iasi s-au inregistrat 1.949 accidente rutiere grave. In urma acestor accidente, 266 persoane si-au pierdut viata, in timp ce 1.937 de persoane au fost grav ranite. Doar Bucurestiul si Clujul mai depasesc judetul Iasi la acest capitol, lucru care continua sa ingrijoreze. Chiar daca judetul Iasi este unul din cele mai mari din tara, statisticile sunt extrem de ingrijoratoare. In Iasi s-au inregistrat cu 800 de accidente mai putin, in ultimii cinci ani, decat in Capitala, si asta in ciuda masurilor luate de Politia Rutiera.

De altfel, pe soselele din Iasi s-au inregistrat accidente foarte grave, fie ca acestea s-au produs din cauza soferilor, fie din cauza pietonilor. In afara municipiului Iasi, zonele unde se petrec des accidente sunt cele din Valea Lupului, Sarca, Strunga sau Pascani, zone considerate a fi cu risc ridicat.

“In ultimii 5 ani, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost indisciplina pietonala, viteza excesiva si neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor/pietonilor. Pentru combaterea acestora, politistii rutieri actioneaza in baza planurilor de actiune realizate la nivel national, dar si punctual, la nivelul structurilor teritoriale, in functie de riscul rutier inregistrat pe anumite sectoare de drum. Totodata, precizam ca in anul 2017 au fost aplicate peste doua milioane de sanctiuni contraventionale pentru abateri prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, iar dintre acestea, 710.526 de sanctiuni au fost aplicate pentru depasirea limitei legale de viteza”, au aratat reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne.

In plus, s-au incercat diferite masuri pentru a-i determina pe soferi sa reduca viteza. Cu toate acestea, amenzile nu mai sperie pe nimeni, iar numarul accidentelor a ajuns sa creasca ingrijorator.

“In primele 11 luni ale anului 2018 au fost aplicate 1.802.070 de sanctiuni contraventionale, iar dintre acestea, 652.249 de sanctiuni au fost aplicate pentru depasirea limitei legale de viteza. Reducerea numarului accidentelor rutiere si a consecintelor acestora reprezinta o prioritate pentru Romania, motiv pentru care Politia Romana, prin intermediul Directiei Rutiere si a serviciilor rutiere teritoriale, actioneaza in permanenta pentru reducerea riscului rutier, punandu-se accent pe combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, prin aplicarea ferma a legislatiei privind circulatia pe drumurile publice, concomitent cu dezvoltarea activitatilor de educatie rutiera”, se mai arata in adresa Ministerului Afacerilor Interne.

Poate cel mai bun exemplui este cel de la Valea Lupului, la intrarea in municipiul Iasi, lcoalitate traversata de un drum european. Aici, localnicii au iesit in strada pentru a protesta fata de lipsa trecerilor de pietoni, de lipsa unor pasarele pietonale si nu numai. Desi s-au luat masuri, acestea nu au fost suficiente. Atat unii soferi ajung sa apese mai tare pedala de acceleratie, in timp ce pietonii continua sa traverseze in fuga drumul.   

continuare pe www.bzi.ro

 

Related posts

Moş Nicolae la Centrul de Zi „Sf. Francisc” din Hălăuceşti

Redacția

Protest la Poșta Română în această dimineață

Redacția

Fii ajutorul lui Moș Crăciun pentru copiii Asociației „Lumină și Dar”, din Pașcani! Iată cum poți ajuta

Iulia Huțanu
Încarcă...