NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un elev din Pașcani a fost lovit de un coleg de școală pe fondul unui conflict spontan

Altercațiile spontane care conduc la loviri între elevi sunt adesea pe fondul instabilității individului la vârsta adolescentă.  

Completăm această teorie, din păcate cu un exemplu al unui elev care a fost victima colegului de clasă. Un elev de 14 ani care învață la o școală din municipiul Pașcani a fost lovit de un coleg, iar teama de a nu se face de râs l-a făcut pe adolescent să meargă acasă sperând că situația nu s-ar fi agravat.

Însă ajuns acasă, acesta a acuzat dureri abdominale, iar părinții l-au transportat la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani unde a fost diagnosticat cu un traumatism cranio facial fără pierderea cunoștinței și cu o contuzie toraco-abdominală. În urma investigațiilor s-a decis externarea minorului.

Ieri, în Compartimentul de Primiri Urgențe a fost adus un copil policontuzionat prin agresiune cu traumatism cranio facial, cu pierderea stării de cunoștință și cu o contuzie toraco abdominală în urma unui conflict la școală. În urma investigațiilor nu s-a identificat nici o leziune post traumatică. Acesta a plecat la domiciliu„, ne-a declarat dr. Diana Acsinte, purtătorul de Cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

Menţionăm faptul că inadaptarea comportamentală a unor elevi vizează, în pricipal, tulburările relaţionale ale acestora cu părinţii, profesorii, colegii şi încălcarea regulilor colectivităţii şcolare şi extraşcolare. Este vorba de modificări comportamentale mai puţin grave, dar supărătoare, de tipul: minciună, violente verbale, copiatul la ore, fumatul ostentativ, refuzul de a salută, bruscarea fetelor de către băieţi, cât şi abateri grave: furtul repetat, vagabondajul, actele de spargere sau tâlhărie, consumul curent de alcool sau droguri.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

14 copii au ajuns la spital din cauza alimentelor consumate la serbarea de sfârşit de an

Redacția

Bilanțul infectărilor ajunge la 12.732 de cazuri

Redacția

Principalele cauze de deces în UE: mortalitatea prin boli ale sistemului nervos, în creştere la ambele sexe

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site