NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Post pentru ginerele directorului medical. Scandal la spitalul CF Paşcani

La Spitalul CF din Paşcani, scandalul este în toi. Relaţia tensionată dintre conducere şi medici a culminat zilele acestea cu scoaterea bonurilor de masă din drepturile celor din urmă, artificiu la care actualul manager, jurista Mihaela Amariei, a mai apelat şi în 2013 pentru a reduce din cheltuieli.

Dar, în prezent, principalul subiect de dispută dintre conducere şi sindicat este reprezentat de organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post pentru secţia de chirPotrivit liderului de sindicat, lipsa acută a medicilor din spital se înregistrează pe specializarea de medicină internă, nu de chirurgie.

Mai mult, Doina Cucoş spune că organizarea concursului a fost deficitară, nerespectându-se legea. „A lipsit transparenţa cu desăvârşire. Scoaterea postului la concurs trebuia publicată în Viaţa Medicală, lucru care nu s-a întâmplat. Deci nimeni nu a ştiut de el. Comitetul director s-a ocupat de desfăşurarea lui, concursul fiind cu dedicaţie pentru ginerele directorului medical, dr. Igor Velenciuc. Noi aveam o secţie de chirurgie cu 20% activitate şi fără medic anestezist. De fapt, prin acest concurs avem explicaţia clară a boicotării scoaterii la concurs a postului de internist“, a explicat liderul de sindicat.

  

Potrivit acesteia, directorul medical, dr. Constantin Melinte, a făcut în aşa fel încât ginerele său să fie angajat în spital. În luna august, în concluziile formulate într-un raport al Ministerului Transporturilor efectuat în spital se menţione că dr. Constantin Melinte, directorul medical al spitalului, a semnat un contract prin care cabinetul epidemiologic al soţiei sale, dr. Lidia Melinte, s-a angajat să presteze servicii în cadrul Spitalului CF Paşcani.

În replică, medicul a precizat atunci pentru „Ziarul de Iaşi“ că nu există un astfel de document semnat de el, prin care în calitatea sa de director medical a angajat cabinetul soţiei pentru a efectua servicii în spital. „Nu este nicio semnătură pe contract şi nu am făcut eu contractul pentru soţie. Aceste lucruri sunt chestiuni false, menite să prejudicieze imaginea spitalului“, a declarat dr. Constantin Melinte. Ieri, nici managerul spitalului, nici directorul medical al acestuia nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere referitor la acuzele aduse.

sursa ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Medic ATI: Aparate de zeci de mii de euro se ard pentru că sunt puse în prize de 2 lei

Redacția

Anchetă epidemiologică la SPCLEP Pașcani! O persoană confirmată pozitiv

Marius Parteni

Sezonul căpușelor. O simplă înţepătură poate provoca afecţiuni grave, precum boala Lyme

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site