RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Un cutremur mai serios pune la pământ o treime dintre spitale

„Avem nevoie de investiţii masive în infrastructura de sănătate din România”, susţine ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

 

Circa 30% din spitalele din România funcţionează în clădiri cu risc seismic I sau II, a declarat, ieri, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, arătând că este nevoie de investiţii masive în infrastructura de sănătate. “Potrivit unui studiu pe care Ministerul Sănătăţii îl va prezenta săptămâna viitoare în ceea ce priveşte starea infrastructurii de sănătate din România, circa 30% din spitalele din România funcţionează în clădiri cu risc seismic I sau II. Avem nevoie de investiţii masive în infrastructura de sănătate din România”, a declarat Voiculescu. Acesta a mai spus că în prezent nu există bani pentru a clădi toate spitalele de care România are nevoie. În ceea ce priveşte noile investiţii, ministrul Sănătăţii a menţionat că are pregătite cinci proiecte regionale pentru a accesa 150 de milioane de euro, sumă care provine din bani europeni, pentru construirea celor trei spitale regionale. 

  

“Un lucru esenţial pentru investiţii este pregătirea proiectelor. Să stabilim unde vor fi făcute aceste spitale şi apoi să facem un studiu de fezabilitate şi după întocmim celelalte documente pentru începerea licitaţiilor. Avem în vedere construirea a trei spitale. Am selectat două terenuri în Cluj şi Craiova, pe care le-am primit de la Ministerul Apărării Naţionale”, a declarat ministrul Sănătăţii, precizând că s-a întâmplat în trecut să fie ridicate clădiri care trebuiau să devină spitale, în locuri unde nu existau utilităţi. Voiculescu a mai spus că la jumătatea anului viitor vor fi gata studiile de fezabilitate pentru toate cele trei spitale regionale din Cluj, Craiova şi Iaşi. Vlad Voiculescu, mai spune, legat de sistemul cardului de sănătate, care este din nou nefuncţional, de luni, că, dacă contractul de mentenenţă câştigat de Teamnet nu va fi semnat de către reprezentanţii grupului, “atunci va fi schimbată strategia, pentru că este nevoie de o firma care să asigure fiabilitatea sistemului”.

“Dacă nu va fi o firmă, va fi alta”, a afirmat Vlad Voiculescu. “Există un contract de mentenanţă care a fost câştigat de Teamnet acum o lună şi ceva (..). Dacă Teamnet nu o să semneze contractul, aşa cum este legal, atunci cu siguranţă ne vom schimba strategia, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate îşi va schimba strategia. Va exista o altă măsură (…). Casa are nevoie de o firmă care să asigure fiabilitatea sistemului. Dacă nu va fi o firmă, va fi alta”, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Contractele de mentenanţă la sistemul cardului de sănătate şi la platforma de asigurări de sănătate, în valoare de peste 5 milioane de euro, cu fost câştigate de grupul Teamnet, însă nu au fost semnate.  Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este nefuncţională, de luni, 7 noiembrie, din cauza unor noi probleme tehnice. Până la remedierea problemelor tehnice, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line, preciza Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Festivalul de Muzică Bizantină de la Iași se va desfășura în perioada 6-11 septembrie

Redacția

Sâmbătă va avea loc Festivalul Luminii, la Pașcani

Redacția

ASTAZI LA AMIAZĂ, simulare a unui cutremur în Iași. Exercițiul va dura 1 minut

Redacția
Încarcă...