NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

O expropriere de 2 ha a blocat un proiect de 28 milioane lei

Proiectul de consolidare a malurilor Si­retului în comuna A.I. Cuza a rămas uitat prin sertarele Ministerului Mediului. 

 

Deşi în urmă cu un an se aştepta dintr-o clipă în alta emiterea a două hotărâri de guvern pentru demararea proiectului, acest lucru nu s-a mai întâmplat. „Totul s-a blocat la o expropriere. Aşteptăm un răspuns de la Ministerul Mediului. Expropriator este statul român, reprezentat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Administraţia Naţională «Apele Române». Am făcut mai multe de­mersuri, şi la minister, şi la Apele Române“, a declarat prefectul Marian Grigoraş. 

  

Unul dintre cele două proiecte de hotărâri de guvern viza declararea consolidării ma­lurilor Siretului ca fiind de utilitate pu­blică, ceea ce ar fi permis exproprierea a 2,2 ha necesare lucrărilor. Al doilea proiect de hotărâre făcea referire la finanţarea lucrărilor de conso­lidare a malului din Fondul de Mediu, costul investiţiei ridicându-se la 28 milioane lei.

Advertisements

În cursul ultimilor 40 de ani, Siretul s-a deplasat spre est cu 300 de metri, pe o lun­gime de aproximativ doi kilometri, porţiuni din malul râului surpându-se succesiv. O casă s-a prăbuşit în urmă cu şase ani în apele râului. O a doua casă este ameninţată, gardul curţii aflându-se acum la doar cinci metri de râu. Planul de salvare a comunei prevede corectarea albiei Siretului, tâindu-se două coturi ale râului, astfel încât acesta să curgă în linie dreaptă, nu în meandre. Într-o a doua etapă, ar urma să fie efectuate lucrări de consolidare a malului, pentru prevenirea eroziunilor viitoare. Demersurile privind investiţia din comuna A.I. Cuza au început în urmă cu peste doi ani.

Advertisements

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Șefii Primăriei au ordonat angajaților din subordine să strângă câinii de pe străzi, dar acestora le lipsesc lasourile și mijlocul de transport

Marius Parteni

De astazi, vine “gerul Bobotezei” peste toata tara: temperaturile coboara pana la -25 de grade. Zonele in care va ninge

Redacția

Comercianții ambulanți pun presiune pe consilieri. Vor liber la vânzarea florilor și mărțișoarelor pe zona centrală

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site