NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Un copil a murit și 12 sunt infectați cu o bacterie periculoasă

Alertă medicală după ce 13 bebeluşi din Dolj şi Argeş au fost aduşi în ultimele zile la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucureşti cu simptome specifice insuficienţei renale. Unul dintre copii a murit, alţii au nevoie de dializă pentru a putea duce lupta mai departe. Bebeluşii au fost trimişi de medici la Bucureşti după ce ar fi fost infectaţi cu o bacterie periculoasă. DSP Argeş a deschis o anchetă epidemiologică şi a decis ca toţi bebeluşii din Argeş să fie controlaţi de medicii de familie.

 

ACTUALIZARE 18.17: Medicii de la Spitalul Marie Curie au diagnosticat infecţia cu bacteria E coli la câţiva dintre bebeluşii aduşi în stare gravă din Argeş şi din Dolj. În cazul celorlaţi continuă investigaţiile. Toţi 12 au însă complicaţii renale.

La Spitalul Județean din Pitești este în vigoare o alertă sanitară și au loc controale la secția pentru copii, după ce 12 copii din Argeș au ajuns în stare gravă la Spitalul Marie Curie din București, victime ale unei infecții digestive extrem de agresive, care atacă și rinichii.

Maia Ştefania are cinci luni şi este unul dintre copiii aduşi în stare gravă la Spitalul Marie Curie din Capitală. Pentru că avea ceva probleme de sănătate încă de la naştere, părinţii au grijă să o ducă periodic la control. Aşa au făcut şi acum o săptămână.

Citiți articolul integral pe Digi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

În ce condiţii munceau românii în anii ’40 şi cum s-a gândit Antonescu să scape ţara de şomeri: „Paraziţii neamului trebuie extirpaţi cu brutalitate“

Redacția

Companiile de salubritate, adevăraţii stăpâni ai oraşelor: „Ele sunt un fel de stat în stat“. Primele 20 de firme au afaceri cumulate de 1,6 mld. lei pe an

Redacția

Topul motivelor care provoacă stres la locul de muncă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site