NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

ÎCCJ: Torţionarul Alexandru Vişinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare. Sentinţă definitivă

Torţionarul Alexandru Vişinescu a fost condamnat, miercuri, la 20 de ani de închisoare. Decizia judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă. Procesul său a început acum doi ani sub acuzaţia de crime împotriva umanităţii. A fost astfel menţinută decizia primei instanţe, a Curţii de Apel Bucureşti.

  

 

Decizie istorică şi mult aşteptată: Alexandru Vişinescu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. A fost astfel menţinută decizia primei instanţe, a Curţii de Apel Bucureşti. Magistraţii au avut şi mici divergenţe în luarea deciziei: unul dintre cei trei judecători a decis că acesta nu ar mai trebui condamnat întrucât faptele s-au prescris; ceilalţi doi judecători au stabilit totuşi ca Vişinescu să fie condamnat. Nu este singura decizie: a fost retrogradat militar şi i s-au interzis mai multe drepturi, a transmis corespondentul TVR Andreea Anghel pentru Telejurnalul de la ora 14:00.

Alexandru Vişinescu va fi dus la penitenciar, unde va sta în carantină 21 de zile. I se va stabili ulterior regimul de detenţie şi va fi supus mai multor expertize medicale pentru a se stabili dacă are nevoie şi de o internare în spital, ţinând cont că de-a lungul timpului Alexandru Vişinescu a susţinut că este bolnav, a mai precizat corespondentul TVR.

Alexandru Vişinescu este acuzat de moartea a 12 deţinuţi politici. În cei şapte ani în care a condus penitenciarul Râmnicu Sărat, Vişinescu a instaurat un regim de tortură şi teroare. Potrivit rechizitoriului, între 1956 şi 1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, „a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic”.

Martorii spun că Vişinescu obişnuia să-i lovească pe deţinuţi până-i lăsa fără cunoştinţă, după care-i stropea cu apă şi continua să-i bată.

Citiți articolul integral pe StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Atenție! Timp de trei zile Poliția scoate la stradă toate radarele din dotare

Redacția

Pierdut certificat constatator nr. 11.533

Redacția

Remediul călugărilor pentru diabet și hipertensiune. Cum să te vindeci natural

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site