RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

ÎCCJ: Torţionarul Alexandru Vişinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare. Sentinţă definitivă

Torţionarul Alexandru Vişinescu a fost condamnat, miercuri, la 20 de ani de închisoare. Decizia judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă. Procesul său a început acum doi ani sub acuzaţia de crime împotriva umanităţii. A fost astfel menţinută decizia primei instanţe, a Curţii de Apel Bucureşti.

  

 

Decizie istorică şi mult aşteptată: Alexandru Vişinescu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. A fost astfel menţinută decizia primei instanţe, a Curţii de Apel Bucureşti. Magistraţii au avut şi mici divergenţe în luarea deciziei: unul dintre cei trei judecători a decis că acesta nu ar mai trebui condamnat întrucât faptele s-au prescris; ceilalţi doi judecători au stabilit totuşi ca Vişinescu să fie condamnat. Nu este singura decizie: a fost retrogradat militar şi i s-au interzis mai multe drepturi, a transmis corespondentul TVR Andreea Anghel pentru Telejurnalul de la ora 14:00.

Alexandru Vişinescu va fi dus la penitenciar, unde va sta în carantină 21 de zile. I se va stabili ulterior regimul de detenţie şi va fi supus mai multor expertize medicale pentru a se stabili dacă are nevoie şi de o internare în spital, ţinând cont că de-a lungul timpului Alexandru Vişinescu a susţinut că este bolnav, a mai precizat corespondentul TVR.

Alexandru Vişinescu este acuzat de moartea a 12 deţinuţi politici. În cei şapte ani în care a condus penitenciarul Râmnicu Sărat, Vişinescu a instaurat un regim de tortură şi teroare. Potrivit rechizitoriului, între 1956 şi 1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, “a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic”.

Martorii spun că Vişinescu obişnuia să-i lovească pe deţinuţi până-i lăsa fără cunoştinţă, după care-i stropea cu apă şi continua să-i bată.

Citiți articolul integral pe StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Motivul pentru care oameni inteligenţi se simt nefericiţi şi tind să fie singuratici

Redacția

Forţele militare libiene au redobândit controlul asupra unor oraşe din nordul ţării ocupate de ISIS

Redacția

Studiu incredibil. Persoanele care preferă gustul amar prezintă tendinţe mai mari spre sadism şi psihopatie

Redacția
Încarcă...