NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cât sânge există în corpul uman

Volumul de sânge din corpul uman poate varia în funcţie de vârstă, stare de sănătate sau genul persoanei respective, însă, în medie, un adult sănătos are aproximativ cinci litri de sânge în corp.

  

 

Corpul uman este fascinant. Fiecare sistem lucrează în colaborare cu altele, în mod precis şi eficient. Toate sunt la fel de importante pentru funcţionarea corpului în mod sănătos. Sângele este una dintre componentele vitale ale sistemului circulator, care include şi inima şi vasele de sânge.

Ştiaţi că aproximativ 7-8% din greutatea corpului uman este reprezentată de sânge? Un adult sănătos cu o greutate de 60 de kilograme are aproximativ 4,2-4,8 litri de sânge. În afară de greutate, alţi factori care determină cantitatea de sânge din corpul uman sunt vârsta, genul şi starea de sănătate.

De obicei, femeile au mai puţin sânge decât bărbaţii, iar adulţii au mai mult sânge decât copiii. În comparaţie cu oamenii care locuiesc la altitudini joase, cei de la altitudini mai mari au mai mult sânge în corp, aceştia din urmă având aproximativ 1,8 litri de sânge în plus.

Citiți articolul integral pe Digi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Preşedintele Klaus Iohannis a ales să ia partea unei entităţi media, fără să prezinte niciun argument legal

Redacția

Cum afectează schimbările climatice globale Marea Neagră. Studiile arată că nivelul apei creşte anual cu 1,7 milimetri

Redacția

10 mancaruri europene pe care trebuie sa le incerci in tara lor de origine

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site