RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un circuit unic în creierul uman are legătură cu indicele de masă corporală

De ce unii oameni se pot opri cu ușurință din mâncat atunci când sunt sătui, iar alții nu pot, ceea ce poate duce la obezitate? Un studiu al Northwestern Medicine (Chicago, SUA) a descoperit că unul dintre motive ar putea fi o conexiune structurală recent descoperită între două regiuni din creierul uman care pare să fie implicată în reglarea comportamentului alimentar. Aceste regiuni implică simțul mirosului și motivația comportamentului.

Cu cât este mai slabă conexiunea dintre aceste două regiuni din creierul uman, cu atât este mai mare indicele de masă corporală (IMC) al unei persoane, relatează cercetătorii de la Northwestern.

Cercetătorii au descoperit această conexiune între tuberculul olfactiv, o regiune corticală olfactivă, care face parte din sistemul de recompensă din creierul uman, și o regiune a mezencefalului numită periaqueductal gray (PAG), implicată în comportamentul motivat ca răspuns la sentimente negative, cum ar fi durerea și amenințarea, și potențial în suprimarea alimentației.

Studiul este publicat în Journal of Neuroscience.

  

Cercetări anterioare efectuate la Northwestern de către coautorul Thorsten Kahnt, acum la National Institutes of Health, au arătat că mirosul de mâncare este apetisant atunci când ți-e foame.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Analiză critică la adresa lui Klaus Iohannis. Oxford Analytica: Preşedintele erodează democraţia

Redacția

De unde și până unde ar avea Pământul doar 6.000 de ani?

Redacția

Olanda a debutat cu o victorie la turneul final din Qatar, 2-0 cu Senegal

Redacția
Încarcă...