NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un cal a fost omorât ieri de albine la Sodomeni. Oamenii se plâng că vietățile îi înțeapă mereu. Inspectorii de la DSV vor veni luni în control

Un caz ciudat s-a petrecut ieri pe raza suburbiei Sodomeni. Calul unui cetățean, ce era lăsat la păscut în apropiere de centrul localității a fost atacat de un roi de albine. Animalul a încercat să scape, însă l-au înțepat și a murit din cauza veninului.

Proprietarul calului este furios pe vecinul său ce deține albinele pe care îl acuză că își ține stupii în centrul comunei și că vietățile îi înțeapă mereu pe oamenii care merg pe stradă sau care lucrează pământul. El ne-a declarat astăzi că valoarea animalului este de 2000 lei, iar dacă proprietarul albinelor nu îl va despăgubi, atunci îl va acționa în judecată.

Contactat telefonic de către reporterii noștri, inspectorul din cadrul DSV Iași, Vasile Gaboran, ne-a declarat că este la curent cu această problemă și că proprietarul calului a depus o plângere la DSV.

  

Mai mult, conform inspectorului DSV, creșterea albinelor se face la o distanță mare de sat, nu în centrul lui. Urmează ca pe parcursul zilei de luni, 12 mai 2014, o echipă să se deplaseze la Sodomeni pentru a sta de vorbă cu cei doi cetățeni și pentru a lua măsurile legale.

”Am fost sunat de cetățeanul respectiv care mi-a transmis că albinele i-au omorât un cal. El a făcut o reclamație la Direcția Sanitar Veterinară și pe baza actului pe care îl va elibera medicul care a efectuat tratamentul calului, poate să îl dea în judecată pe proprietarul albinelor pentru a-și recupera banii pe cal. Albinele se țin la distanță destul de mare de sat, nu în mijlocul acestuia. Luni se va deplasa o echipă de la DSV care va sta de vorbă și cu proprietarul albinelor și cu reclamantul și se vor lua măsurile ce se impun”, ne-a declarat Vasile Gaboran, inspector în cadrul DSV Iași.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ei sunt cei mandatați să intervină în caz de cutremur sau alte catastrofe la Pașcani

Ema Roman

Apa oprită până la orele 15.00 pe opt străzi din Paşcani

Ema Roman

Doi bărbați au ajuns la Spitalul Municipal după ce au fost mușcați de maidanezi. Unul de față și celălalt de picior

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site