NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un bebeluș născut prematur, depistat cu COVID. Mama copilului este și ea infectată

Un bebeluş născut prematur la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Mavromati” din Botoşani a fost diagnosticat cu COVID-19, a anunţat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

O tânără de 22 de ani, care avea o sarcină de 30 de săptămâni, s-a prezentat la Maternitatea din Botoşani, unde a fost confirmată pozitiv la testul SARS-CoV-2. După naştere, s-a stabilit că şi copilul acesteia este pozitiv.

„S-a făcut cezariană, copilul s-a născut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la naştere, fiind dintr-o mamă pozitivă. Primul test a ieşit pozitiv. A fost internat pe Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Botoşani. S-a recoltat şi al doilea test, conform metodologiei, şi a ieşit pozitiv. Copilul a fost intubat, având insuficienţă respiratorie, fiind un făt mic”, a afirmat dr. Monica Adăscăliţei, într-o conferință de presă, transmite Agerpres.

Advertisements

În cursul zilei de luni, copilul a fost transferat, intubat, la Maternitatea din Suceava, aflându-se pe Secţia de terapie intensivă a acestei unităţi medicale.

Advertisements
  

digi24

Advertisements
Advertisements

Related posts

În luna august, unitate mobilă pentru donare de sânge pe Esplanada din Pașcani

Oana Cordoneanu

Tragedie lângă Primărie! Viața unui bărbat cazut pe scări atârnă de un fir de ață

Răzvan Grecu

Doi bărbați băuți și agresivi au făcut scandal la Spitalul Municipal

Răzvan Grecu
Încarcă...