NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

O spadă care ar putea avea 500 de ani a fost descoperită întâmplător în Botoșani

O spadă despre care există indicii că ar data din secolul al XVI-lea a fost descoperită pe raza localităţii Stânceşti din judeţul Botoşani, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei pentru Cultură Botoşani, Dănuţ Huţu.

Potrivit sursei citate, descoperirea ar fi fost făcută cu un detector de metale de către o persoană fizică ce deţinea autorizaţie în acest sens. Arma a fost pusă la dispoziţia autorităţilor, urmând a fi expertizată pentru se vedea dacă are valoare istorică.

După toate aparenţele, este vorba de descoperire întâmplătoare. Este vorba de o spadă medievală, care a fost predată Direcţiei pentru Cultură, iar noi am transmis-o Muzeului Judeţean pentru a fi expertizată. După ce va fi expertizată, vom şti cu exactitate care este valoarea ei istorică. Noi sperăm să fie o descoperire epocală, care este importantă pentru cunoaşterea trecutului judeţului nostru”, a afirmat Huţu.

Spada de două mâini seamănă cu una descoperită în judeţul Suceava, despre care s-a stabilit că datează din secolul al XVI-lea.

  

digi24

Advertisements

Related posts

Ploile de la Iași au scos la iveală un monument funerar vechi din 1467, în cartierul Tătărași

Redacția

Un nou proiect în județul Iași. Cimitirul Evreiesc din Podu Iloaiei poate deveni monument istoric

Redacția

Expoziţie de pictură „Timp, Memorie, Culoare”, la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”

Ema Roman
Încarcă...