RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Preoți amendați după ce au fost prinși într-un restaurant din Vaslui. Protopop: Am fost solicitați să sfințim mobila nouă

Mai mulți preoți din județul Vaslui, între care și protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu, au fost surprinși de polițiști într-un restaurant din Bârlad, în seara de 8 martie, în timp ce sfințeau o masă.

Într-un salon al restaurantului se aflau șase preoți, protopotul, dar și alte persoane. În total, polițiștii au dat 10 amenzi, potrivit vremeanoua.ro.

Potrivit aceleiași surse, preoții ar fi fost solicitați de patronii restaurantului pentru a sfinți noul mobilier, în condițiile în care sunt interzise orice activități în interiorul restaurantelor din Bârlad, din cauza ratei crescute de Covid 19, de peste 3 la 1000 de locuitori.

„Am fost solicitați, că tot nu era activitate la restaurant, fiind închis, să sfințim sala mică, din acest restaurant, care are mobilă nouă. Și ne-am trezit cu poliția. Domnul Rotaru a făcut o slujbă de binecuvântare a sălii mici și am fost doar vreo șase persoane. Preasfințitul a avut programat ceva și nu a stat, nu era acolo când a venit poliția. Am fost legitimați, ne-au luat datele, probabil că urmează să fim amendați, ce să facem? Astea-s riscurile! Erau și polițiștii uimiți, că au fost informați de altceva… că ar fi petrecere. Au fost, au văzut… să își facă poliția treaba, ce să facem noi?”, a declarat protopopul Vasile Lăiu pentru sursa citată.

  

În cursul zilei de astăzi, 8 martie a.c., începând cu ora 20:10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat, organizat într-un restaurant, amplasat pe strada Primăverii, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, cu participarea unui număr de 9 persoane. Ca urmare a celor constatate, polițiștii și jandarmii care au descins la fața locului au aplicat față de administratorul localului dar și față de participanții identificați un număr de 10 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 6.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

digi24

Related posts

Un tânăr din Pașcani se chinuie de doi ani să demonstreze că a fost bătut de un polițist! (VIDEO)

Răzvan Grecu

Trei oameni loviți în plin pe trecerea de pietoni de o șoferiță care abia luase permisul (Video)

Redacția

Fiole cu sânge, aruncate pe marginea drumului. Poliţia a deschis o anchetă

Redacția
Încarcă...