NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

O bancă din centrul Pașcaniului a devenit casă pentru un bătrân din Ruginoasa

Un bătrân din Ruginoasa stă de cinci zile în zona deal a orașului, singur, mutându-se, din când în când, de pe o bancă pe alta.

Mulți dintre pășcăneni l-au văzut și li s-a făcut milă, motiv pentru care au încercat să îl ajute cu mâncare, apă și chiar bani. Nimeni nu înțelegea de ce stă acolo, dat fiind că nu arată ca și cum ar fi un om al străzii, ci mai degrabă ca cineva rămas, într-un fel sau altul, fără locuință.

  

Deși inițial refuzase să scoată două vorbe și nu ridica privirea din pământ, astăzi reporterii NewsPascani.com au stat de vorbă cu bătrânul, trist și îngândurat.

Acesta are 64 de ani, se numește Ion Rotaru și este din localitatea Rediu, comuna Ruginoasa. Spune că, în urmă cu câteva zile s-a certat cu fratele său, cel alături de care conviețuia sub același acoperiș. Cu două sacoșe mari, în care are câteva schimburi și cu ceva de mâncat, într-o caserolă, bărbatul stătea pe un colț de bancă chiar în centrul zonei deal a orașului. Acela este locul în care doarme și își petrece timpul pe toată durata zilei.

Bărbatul este dezamăgit că nu are pe cineva aproape și că, de când a plecat de acasă, nimeni nu i-a sesizat lipsa. A fost căsătorit, nu are copii, părinții i-au murit și singurul sprijin ar fi fratele său. Spune că se va întoarce acasă, dar nu știe când.

Sunt pe stradă de patru, cinci zile. Nu a venit nimeni să mă ia acasă, chiar dacă eu am avut grijă de rudele mele. Părinții mei au murit și am rămas cu fratele meu care m-a dat afară din casă. Dorm pe bancă, nu deranjez pe nimeni. Vreau să mă întorc acasă”, ne-a spus bătrânul.

L-am sesizat pe părintele Pavel Postolachi cu privire la acest caz care i-a înduioșat pe mulți dintre pășcăneni. Acesta a luat legătura cu părintele paroh din Rediu, care știa de bărbat, reușind astfel să afle mai multe despre povestea lui. Se pare că bătrânul are câteva probleme de ordin psihic și nu este prima dată când pleacă de acasă. Protopopul i-a propus să-l ducă la locuință, dar bărbatul și-a manifestat dorința de a nu se întoarce astăzi. De asemenea, reporterii noștri au încercat, fără rezultat, să ia legătura cu reprezentantul compartimentului de Asistență Socială, din Ruginoasa, pentru a vedea dacă are la cunoștință acest caz.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Victima presupusului jaf armat de sâmbătă noaptea a mințit

Marius Parteni

Incendiu provocat de copii, la un garaj din Pașcani

Redacția

Locuri de muncă la Mitropolia Moldovei și Bucovinei cu recomandare de la duhovnic

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site