NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Școala Germană de Vară, pentru elevii de ciclul primar, din Pașcani

Elevii din clasele I-IV, de la Liceul “Nicolae Iorga” din Pașcani, au ocazia să petreacă o parte din timpul liber, învățând gratuit limba germană, interesantă dar prea puțin accesibilă în zilele noastre.

Este vorba despre un proiect deosebit, pus la cale de către o profesoara cu dublă specializare, Geografie-Germană, și cu multă dorință de muncă pentru dezvoltarea elevilor săi. Aceasta s-a gândit în primul rând, la faptul că are astfel posibilitatea să aducă ceva inedit pentru elevii orașului nostru și pentru părinții acestora.

  

În principiu, programul se adresează elevilor din ciclul primar, de la “Nicolae Iorga”, dar profesoara a declarat că îi va primi pe toți cei care se vor arăta interesați de inițiativa sa și vor vrea să învețe germana.

În condițiile în care posibilitățile copiilor noștri sunt destul de reduse la nivelul comunității pășcănene, în ceea ce privește petrecerea timpului liber, m-am gândit că este bine să venim cu ceva inedit la nivelul acestei comunități locale. Ceva care să prindă contur și să placă copiilor noștri dar să vină și în sprijinul familiei care va ști că are copilul într-un loc unde învață un lucru care se cere pe piața educațională. Este un proiect pe care mi-l doresc de doi ani de zile dar abia acum am reușit să intervin prin acest program voluntar care se adresează copiilor de pe nivelul cursului primar dar nu vom da înapoi nici dacă vom avea solicitări pe nivel gimnazial sau liceal, nu vom da înapoi”, ne-a declarat Mariana Botezatu.  

Cursurile încep mâine, 7 iulie și se desfășoară timp de o lună de zile, adică până pe data de 10 august, marțea și joia fiecărei săptămâni, timp de două ore, începând cu orele  10.00. În prima oră, copiii vor accesa elemente de limbă germanică iar în cea de-a doua se vor studia elemente de artă, cultură și civilizație germanică. Totul va fi desfășurat într-o atmosferă destinsă pentru ca, cei mici să învețe în joacă. Ba mai mult, profesoara de germană le pregătește copiilor chiar și câteva elemente din gastronomia germanică, pentru a-i face să prindă drag de această limbă.  

“Este mult mai indicat să accesăm aceste pârghii pentru că nivelul de procesare a informației în special pe pilon lingvistic germanic este mult mai facil la copiii mici. Ei studiază doar o limbă modernă și atunci este mult mai ușor să intervin cu un nou filon de limbă mai puțin accesibilă copiilor. Germana este iubirea copiilor și neputința adulților. Copiii vor prinde din mers și din joacă”, a declarat Mariana Botezatu.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Patruzeci de ani de învățământ special în Pașcani

Ema Roman

Uniunea Studenţilor din România a demarat campania ‘Viitor în Educaţie, Educaţie în Viitor!’

Redacția

Eşti olimpic internaţional? Statul român te plăteşte

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site