NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un bărbat din Gâștești trăiește o traumă zi de zi. Suferă de mai multe boli, iar de la 1 octombrie a rămas fără pensie

 

Lovitură după lovitură din partea sorții  în cazul unui bărbat din suburbia Gâștești. După ce soția l-a părăsit din cauza stării lui de sănătate șubrede și în urma tuturor vizitelor la cabinetul medicului pentru acordarea medicamentelor în înlocuirea durerilor zilnice, la 1 octombrie 2014, statul i-a luat și ultima sursă de venit.  

 

  

Se spune în popor că o lovitură nu vine niciodată singură, însă în cazul lui Vasile Zaharia, această metaforă are rost, dar cu o valoare amplificată.  În urmă cu 4 ani era părăsit de soție în detrimentul unui trai mai bun într-o altă țară. S-a văzut astfel nevoit să-și continue viața alături de părinții vârstnici și de frații lui, dar într-o altă curte. Din 2010 s-a întreținut cu o pensie de 493 de lei lunară, dar cum sistemul sănătății este defectuos, la 1 octombrie 2014  a fost sistat de acest ajutor din partea statului.

Dosarul meu de pensie este aprobat, dar nu înțeleg de ce mi s-a tăiat pensia în valoare de 493 de lei , de la 1 octombrie 2014. Eu mă descurcam cu bănii ăia, mă mai ajuta și tata. Sunt foarte bolnav, sufăr de astm, plămâni, splină, am dureri de cap tot timpul, ne-a declarat Vasile Zaharia.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani se teme pentru ziua de mâine, mai ales că și părinții acestuia sunt înaintați în vârstă, iar momentan ei reprezintă unicul lui sprijin.

„Noi suntem bătrâni. Și eu și mama lui, avem peste 75 de ani și 3 copii să-i mai ajutăm. Băiatul ăsta al meu e și bolnav, Dumnezeu să-i ferească  pe toți de boală. Avea și el o pensie și i-a luat statul și banii ăștia. Nu avem cu ce să ne descurcăm”, ne-a relatat tatăl bărbatului.

În urmă cu o săptămână s-a prezentat la audiențele ținute de către primarul Dumitru Pantazi, însă singurul răspuns primit a fost: Nu este de competența noastră”,  astfel încât cazul său a fost trimis către Forțele de Muncă, unde i s-a trântit ușa în nas cum că nu ar fi șomer. Singura speranță a lui este să primească un ajutor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Pașcani, acolo unde se va prezenta luni pentru a cere ajutor și clarificarea acestei situații.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

S-a dus la prins pește, în schimb a fost el însuși pescuit

Răzvan Grecu

Angajaţii de la Salubritate şi Gospodăria Comunală au curățat locuința femeii de la blocul ITP care devenise un adevărat munte de gunoaie (VEZI VIDEO)

Oana Cordoneanu

S-au afișat rezultatele concursului pentru infirmiere și asistente organizat de Spitalul Municipal. 2 posturi au rămas libere la balneofizioterapie

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site