RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ultimele 24 de ore au reprezentat vârful pandemiei la nivel global. Bilanțul total depășește 11 milioane de cazuri

Pandemia de coronavirus a depășit deja cifra de 11 milioane de infectări la nivel global. De doar 7 zile a avut nevoie pandemia pentru a ajunge de la 10 la 11 milioane, conform datelor worldometers.info.

Anterior, pentru a ajunge de la 9 la 10 milioane, au fost nevoie de 8 zile, iar pentru a ajunge la primul milion de infectați, coronavirusului i-au trebuit trei luni. Creșterea rapidă are loc pentru că transmisia se face direct proporțional cu numărul de infectați – cu cât mai mulți oameni sunt bolnavi, cu atât se transmite mai repede boala.

Ziua de 2 iulie a fost cea cu cel mai mare număr de infectări la nivel global – 208.864 de cazuri înregistrate.

În același timp, exista în acest moment, două focare majore – SUA și Brazilia, care înregistrează zilnic aproape 50.000 de cazuri, ele aflându-se într-o perioadă de vârf pandemic. Statele Unite se apropie rapid de cifra de 3 milioane de infectări în total, în timp ce Brazilia a depășit deja cifra de 1.5 milioane. În ceea ce privește decesele, cele două țări înregistrează 131.485, respectiv 61.990.

  

Pe regiuni, pandemia continuă să progreseze rapid în America de Sud, în timp ce Europa, cu excepția Rusiei, pare că și-a aplatizat curba de infectare. India este, de asemenea, unul dintre focarele cele mai active, în timp ce și în restul Asiei, țări precum Coreea de Sud observă o revenire a epidemiei.

DIGI24

Related posts

Valeriu Gheorghiţă: La varianta Delta, încărcătura virală este estimată la circa o mie de ori mai mare decât infecţia cu varianta iniţială/ Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul de a ajunge la spital

Redacția

Acţiune a salvamontiştilor din Neamţ pentru recuperarea unei femei care şi-a pierdut cunoştinţa

Redacția

Cum se vor putea spovedi și împărtăși credincioșii după redeschiderea bisericilor? Vasile Bănescu: Sunt reguli firești

Redacția
Încarcă...