RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațiePolitică

Ultima ispravă a lui Rățoi! Vot la două capete! Un liberal a cedat, iar PSD a câștigat! 

Alianța dintre PNL și Pro România nu mai funcționează în Consiliul Local Pașcani, de mai bine de două luni de zile. Cu toate acestea, atât Pintilie, cât și Rățoi preferă să amâne anunțul oficial al despărțirii, context în care susținătorii celor doi politicieni sunt ținuți într-o stare de confuzie.

De neînțelegerile din PNL și Pro România profită, însă, PSD Pașcani care reușește să-și impună votul negativ pe anumite proiecte de hotărâre inițiate de primarul Marius Pintilie. O astfel de situație a fost și în ședința de Consiliu Local Pașcani de astăzi, atunci când aleșii locali au dezbătut și votat cine va fi președintele de ședință pentru următoarele 3 luni de zile.

Din partea PNL a fost propus consilierul local Mihai Virlan, iar din partea PSD consilierul Sorin Olariu de la PMP. În urma votului, Mihai Virlan de la PNL a primit 11 voturi, Sorin Olariu acordându-i și el votul, alături de Cristian Rățoi și Costel Stamatin de la Pro România.

În mod surprinzător, la votul pentru Sorin Olariu, alături de consilierii PSD și Sorin Olariu, a votat și cuplul Rățoi – Stamatin de la Pro România, rezultatul fiind tot de 11 voturi.

  

Din cauza egalității s-a decis să se facă noi propuneri care să fie supuse la vot. De la liberali a fost nominalizată Mihaela Spiridon, iar de la PSD a fost propus Ciprian Pintilie. Și de data aceasta Pro România a votat pentru propunerea PSD, iar unul dintre liberali, Alexandru Nemtanu, a votat și el pentru propunerea PSD.

Contactat telefonic pentru a-și explica votul, liberalul Alexandru Nemtanu a declarat că a votat cu propunerea PSD pentru că i s-a părut prelungirea unui moment penibil, având în vedere că votul ar fi fost egal din nou.

Cât privește, alianța PNL – Pro România, mesajul transmis de Cristian Rățoi astăzi prin votul dat atât candidatului PSD, cât și a celui PNL pare a fi acela că a oficializat faptul că alianța în care susține că este nu mai există.

Contactat telefonic Cristian Rățoi, liderul Pro România, a spus că alianța funcționează, iar votul dat și pentru propunerile PSD demonstrează că el se înțelege bine cu toată lumea.

Primarul Marius Pintilie nu a putut fi contactat telefonic pentru a da o declarație pe acest subiect.

Related posts

Dezbatere publică la Primărie pentru aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, cât și a programului de investiții

Redacția

Primarul Dumitru Pantazi: Ce doresc oamenii din municipiu în legătura cu apa, doar prin referendum putem afla!

Răzvan Grecu

Cinci sute de păşcăneni prezenţi la spectacolul de Crăciun organizat pe Esplanada oraşului (VIDEO)

Ema Roman
Încarcă...