NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Uite care vor fi preţurile finale ale RCA

Asociaţiile transportatorilor locali solicită Guvernului să intervină asupra preţurilor pentru asigurările auto obligatorii (RCA) în sensul îngheţării acestora la valorile medii calculate de ASF pentru luna iunie a acestui an.

 

„Solicităm Guvernului îngheţarea primelor RCA la valoriile medii prezentate de ASF pentru luna iunie 2016, tarife pe care ASF le consideră că oferă stabilitate financiară şi care stau la baza relansării pieţei asigurărilor RCA din România, aşa cum au declarat reprezentanţii Autorităţii. Guvernul poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor sau chiar blocarea acestora”, au transmis reprezentanţii transportatorilor.

  

Astfel, la categoria autoutilitare/autocamioane, toate vehiculele cu masa totală maximă de până la 3,5 tone, indiferent de clasa de bonus – malus, ar urma să plătească o primă de 1.117 lei pe 12 luni, vehiculele între 3,5 tone şi 7,5 tone ar urma să achite o primă de 1.966 lei pentru un an, vehiculele între 7,5 tone şi 16 tone vor plăti un tarif RCA de 2.207 lei pe an, iar vehiculele cu masă de peste 16 tone vor putea cumpăra un RCA la un preţ de 8.489 lei pentru un an.

La categoria de transport persoane, vehiculele cu până la 18 locuri vor plăti 3.210 lei pentru un an, vehiculele între 18 şi 40 locuri vor achita 4.366 lei pentru un an, iar vehiculele peste 40 de locuri vor plăti 3.017 lei pe an.

Advertisements
Advertisements

Asociaţiile transportatorilor cer ca îngheţarea tarifelor să se facă printr-o hotărâre valabilă pe şase luni, care însă să poată fi prelungită succesiv pentru durate de câte cel mult trei luni, conform mediafax.ro.

Sursa: oradeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Examenele pentru permisul de conducere s-ar putea relua din iunie

Redacția

CLP Ecoserv prezintă imaginea unui Pașcani curat, ilustrată printr-o fotografie cu zgârie-nori

Răzvan Grecu

Întrebări fără răspuns pe subiectul RAGCL nu mai furnizează apă caldă!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site