RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

SINGURUL IZVOR TAMADUITOR RECUNOSCUT IN EUROPA SE AFLA IN ARDEAL! DE-A LUNGUL ANILOR A VINDECAT BOLI GRAVE!

Mănăstirea Izbuc din Ardeal este cunoscută, în primul rând, pentru izvorul unic în Europa. Se spune că apa, care ţâşneşte uneori dintre pietre, are puteri miraculoase. 

Este situată în județul Bihor, comuna Carpinet, sat Călugări la poalele Munților Codru Moma. Numele de Izbuc vine de la un izvor care se află lângă mănăstire şi care izbucneşte la anumite intervale – izbuc intermitent.

Potrivit ortodox.ro, locul s-a numit aici din vechime „La Călugări”, aceasta fiind dovada existenței în trecutul îndepărtat a unui locaș monahal. Tradiția spune că aici au fost în vechime călugări care cutimul au dispărut.După 1772 au venit 2 călugări de la Prislop, jud. Hunedoara, care au reînființat și vița monahală de la mănăstirea Crișan, dar după anul 1800 nu se mai știe nimic până în 1920, când a început din nou viața monahală susținută de călugări și neîntreruptă până astăzi în mănăstirea Izbuc (i s-a spus Izbuc de la izvorul aflat în incintă și care izbucnește din când în când). Mănăstirea actuală există din anul 1930.

  

Legenda spune că un copil orb ce se afla într-o zi prin preajma izvorului a auzit susur de apă, iar după ce s-a spălat pe faţă a început să vadă. Datorită acestui izvor, călugării s-au strâns şi au vieţuit în acest loc. Documentele mărturisesc că încă din secolul 11-12 au existat călugări care au vieţuit în acest loc.

Oamenii n-au gasit nici pana azi o explicatie stiintifica fenomenului de la Izbuc, se spune pe pagina de Facebook Manastirea din Izbuc Bihor. Batranii calugari spun ca apa izvorului a vindecat multi bolnavi declarati de medici incurabili.

Totodată, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, o copie a icoanei de la muntele Athos, atrage mii de pelerini. Icoana făcătoare şi-a găsit locul la Izbuc de când mănăstirea s-a reactivat în anul 1930.

Mănăstirea Izbuc se află la 100 de kilometri de Oradea, pe drumul naţional 76, spre Deva, din care se bifurcă un drum de patru kilometri până în satul Izbuc. De acolo mai sunt 7 kilometri până la mănăstire.

Sursa: stireazilei.ro

Related posts

Teatrul pășcănean este în ascensiune. Trupa Fenomenalii a avut o reprezentație de excepție

Răzvan Grecu

Doi dintre scriitorii celebri care participă la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere ce se desfășoară la Iași, vor veni la Pașcani

Oana Cordoneanu

Iubirea de Dumnezeu și de oameni – desăvârșit model de luptă în viața creștinului

Redacția
Încarcă...