RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ucraina speră că începând din aprilie va avea suficiente muniţii / Germania îi oferă un nou ajutor militar

Ucraina speră că din aprilie va primi suficiente muniţii pentru a putea opri înaintarea trupelor ruse, odată ce vor începe să sosească obuzele achiziţionate din state terţe printr-o iniţiativă gestionată de Cehia, în timp ce Germania a anunţat marţi un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de euro şi care include 10.000 de obuze.

Proiectile de calibrul 155 mm Foto: APFootage / Alamy / Alamy / Profimedia

„Sperăm că această iniţiativă cehă, căreia i s-a alăturat Luxemburgul, ne va ajuta, şi începând din aprilie vom avea suficiente muniţii pentru a ţine linia frontului”, a declarat premierul ucrainean Denis Şmîhal la o conferinţă de presă în timpul unei vizite oficiale în Luxemburg, scrie Agerpres.

  

Republica Cehă şi-a asumat o iniţiativă pentru a gestiona o achiziţie masivă de obuze pentru armata ucraineană, aflată în criză de muniţie după ce UE i-a livrat doar circa 30% din cele un milion de obuze de calibrul 155 mm promise în martie anul trecut, iar ajutorul american este în continuare blocat în Congresul SUA.

Au fost astfel identificate în state din afara UE, neprecizate, surse pentru achiziţia a circa 500.000 de obuze de calibrul 155 mm şi a circa 300.000 de obuze de calibrul 122 mm.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Armata Israeliană (IDF) a început anchete interne privind erorile din perioada premergătoare atacului terorist al Hamas din 7 octombrie 2023

Redacția

Afacerea ta e de succes atunci când și angajații sunt fericiți. Alege cardul BRD Visa Business și poți câștiga premii pentru tine și angajații tăi! (P)

Redacția

Ziua moțiunii de cenzură: PSD, USR PLUS și AUR au anunțat că votează căderea Guvernului Cîțu, minoritățile naționale nu participă la vot

Redacția
Încarcă...