RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ucraina solicită guvernului de la Londra să refuze vizele jucătorilor ruşi şi belaruşi pentru Wimbledon

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat vineri că decizia organizatorilor turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, de a permite prezenţa jucătorilor ruşi şi belaruşi este „imorală” şi a solicitat autorităţilor de la Londra să nu acorde vize acestor sportivi, scrie Reuters.

„Decizia de a permite participarea ruşilor şi belaruşilor la Wimbledon este imorală. A încetat Rusia agresiunea în Ucraina, a terminat cu atrocităţile? Nu, doar că cei de la Wimbledon au decis să găzduiască doi complici la crime. Facem un apel la guvernul de la Londra să nu acorde vize acestor jucători”, a spus Kuleba.

Organizatorii turneului de Grand Slam de la Wimbledon vor permite în acest an participarea jucătorilor de tenis din Rusia şi Belarus ca sportivi neutri şi în anumite condiţii.

Unicul Grand Slam pe iarbă a interzis anul trecut prezenţa jucătorilor ruşi şi belaruşi, din cauza invaziei Moscovei din Ucraina, motiv pentru care ATP şi WTA nu au acordat puncte la acest turneu şi au impus sancţiuni economice contra All England Club şi Federaţiei britanice de tenis, în calitate de organizatori.

  

Anul trecut, organizatorii au susţinut că interzicerea jucătorilor din cele două ţări a fost singura sa opţiune viabilă conform îndrumării oferite de guvernul britanic.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu: Îmi asum ferm pregătirea detaliată şi implementarea etapizată a reformelor asumate prin PNRR

Redacția

România pierde amicalul cu Slovenia: 2-1 / Duminică, de la ora 20.30 naționala de fotbal va juca un alt amical, cu Republica Moldova

Redacția

FOTO Echilibristică în Capitală cu Dacia Logan: Un șofer a ”parcat” pe un stâlp de beton de pe marginea străzii

Redacția
Încarcă...