RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Turiștii vor găsi în terasele și restaurantele de pe litoral meniuri actualizate de la 1 mai

Turiștii care vor veni la mare în minivacanța de 1 mai vor găsi în terasele și restaurantele de pe litoral meniuri actualizate. Operatorii economici care își vor deschide unitățile la începutul sezonului estival trebuie să respecte ordinul ANPC prin care consumatorul este informat despre ingredientele folosite în mâncare.

Pe litoral abia de acum încolo se vor deschide restaurantele și terasele din stațiuni. Conform Ordinului ANPC, patronii vor trebui să fac meniul cu preparate in care să treacă aportul caloric, aditivii, numărul de E-uri, informații suplimentare.

„Acest ordin, unic în Europa, vine peste alte patru obligații pentru fiecare meniu. Și astfel, de la o pagină ajungem la zece. Nu spun că este rău sau bine, este un ordin și trebuie să îl respectăm cu totul”, spune Ion Cosma, managerul unui restaurant de pe litoral.

Pentru a afla cum trebuie să procedeze exact, agenții economici i-au chemat la discuții lămuritoare pe reprezentanții ANPC. Sănătatea turistului este primordiala, a declarat Corina Martin de la asociatia RESTO:

  

Cei care nu doresc să mănânce un produs care are prea multe E-uri au dreptul să fie informați, au astfel posibilitatea să facă cea mai bună alegere”.

Turistul trebuie să primească meniuri detaliate, astfel încât să știe exact ce mănâncă, a precizat și președintele ANPC, Horia Constantinescu:

„De la 1 mai, așa cum am promis, vom aplica sancțiuni gradual, iar in cazul în care măsurile nu sunt respectate și lucrurile se dovedesc a fi rău intenționate luăm în calcul inclusiv inchiderea defintivă a operatorului economic”.

Horia Constantinescu i-a indemânat pe turiști să facă sesizări la ANPC dacă vor fi nemulțumiți.

europa fm

Related posts

AgroComplex Lunca Pașcani a exploatat fără a plăti niciun leu municipalității, timp de 10 ani, terenul pe care ar fi trebui să se construiască noul cimitir! Pantazi: „Da ci, vroiai să-l las pârloagă!”

Răzvan Grecu

O afaceristă din Paşcani este în top 50 cele mai influente femei din România

Redacția

Școlile de șoferi, mai scumpe. Tarifele ar putea crește de la 1 iulie cu aproximativ 30%

Redacția
Încarcă...