RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Trump le cere din nou țărilor EUROPENE să contribuie ”corect” la bugetul NATO și consideră avertismentul privind apărarea ”formă de negociere”

Statele Unite vor respecta angajamentele de apărare colectivă în cadrul NATO, dar toate țările membre trebuie să suporte contribuții ”corecte”, afirmă fostul președinte american Donald Trump, candidat în scrutinul prezidențial din noiembrie, catalogând drept ”formă de negociere” amenințarea privind ignorarea riscurilor generate de Rusia.

”NATO trebuie să trateze corect Statele Unite, întrucât dacă nu ar fi Statele Unite, NATO pur și simplu nu exista. Dar au profitat de noi, așa cum fac cele mai multe țări”, a declarat Donald Trump, într-un interviu acordat politicianului britanic Nigel Farage, la postul GB News.

În februarie, Trump a declarat, în cursul unui miting electoral, că ar ”încuraja” Rusia să atace orice stat membru NATO care nu alocă 2% din buget pentru apărare. În cadrul interviului de acum, Nigel Farage i-a spus că poziția sa este folosită la Bruxelles pentru avansarea Forței europene de apărare, evocându-se chiar ideea că UE ar putea avea o armă nucleară.

”Pot folosi cum vor, nu îmi pasă. Pentru că ceea ce spun este o formă de negociere. De ce ar trebui să păzim noi țări care au foarte mulți bani, în timp ce Statele Unite plăteau pentru cea mai mare parte a Alianței Nord-Atlantice?!”,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

A murit Mikis Theodorakis, cel mai mare compozitor grec din istorie

Redacția

Criza alimentară determină țările lumii să limiteze exporturile de produse agricole. Efectele ar putea fi devastatoare

Redacția

Alexei Navalnîi se află în ”stare critică”, după ce ar fi fost otrăvit în închisoare. Liderul opoziției ruse acuză dureri puternice de stomac

Redacția
Încarcă...