RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Tribunalul Militar declină competenţa în soluţionarea cererii DNA de redeschidere a urmăririi penale faţă de doi foşti angajaţi ai ISU Prahova, suspectaţi că au favorizat complexul Ferma Dacilor, distrus de un incendiu

Judecătorii militari au declinat competenţa în dosarul în care DNA cere redeschiderea urmăririi penale faţă de doi foşti angajaţi din ISU Prahova, suspectaţi că au favorizat funcţionarea fără avize a complexului turistic Ferma Dacilor, unde opt oameni au murit într-un incendiu. Decizia a fost luată după ce Tribunalul Prahova îşi declinase competenţa în favoarea Tribunalului Militar. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este chemată să judece acest conflict de competenţă, transmite News.ro.

Judecătorii militari din cadrul Tribunalul Militar Bucureşti, care ar fi trebuit să decidă dacă admit cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale faţă de un fost şef al ISU Prahova şi faţă de o fostă angajată a Inspecţiei de prevenire din cadrul acestei instituţii, suspectaţi că au favorizat funcţionarea fără avize a complexului turistic Ferma Dacilor, au decis, miercuri, că Tribunalul Militar nu are competenţă în acest caz.

Magistraţii militari consideră că dosarul este de competenţa Tribunalului Prahova, care îl declinase în favoarea Tribunalului Militar.

”Admite excepţia necompetenţei după calitatea persoanei a Tribunalului Militar Bucureşti. Potrivit art.50 alin.1 C.pr.pen. declină competenţa de soluţionare a cererii de redeschidere a urmăririi penale dispusă prin ordonanţa nr.2850/C/2023 din 28.12.2023 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Care au fost cele mai scumpe deplasări ale aleșilor în prima sesiune parlamentară

Redacția

Geoană propune ca România să se alăture Franței și Marii Britanii într-o nouă Antantă Cordială pentru mediu

Redacția

Rusia rămâne fără combustibil și nu va câștiga războiul din Ucraina – șeful MI6

Redacția
Încarcă...