RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Trei parlamentari români, țintele unei grupări globale de spionaj a Chinei | Europa Liberă

Trei deputați români au fost vizaţi de un grup de hackeri, susţinut de guvernul chinez, care a acţionat la nivel global. Autoritățile de la Washington, Londra și Wellington au acuzat, în ultimele două zile, că hackerii susținuți de China le-ar fi vizat populația sau guvernele pentru a obține informații despre alegeri, politicieni sau mediul de afaceri, relatează Europa Liberă.

APT31 a vizat Alianţa interparlamentară pentru China din care fac parte deputați români Foto: Arhivă

APT31 a vizat Alianţa interparlamentară pentru China din care fac parte deputați români Foto: Arhivă

Potrivit rechizitoriului întocmit de Departamentul de Justiție al SUA, printre politicienii vizați în această campanie globală de spionaj cibernetic sunt și deputații Cătălin Teniță (REPER), Alexandru Muraru (PNL) și fostul deputat Pavel Popescu (PNL). În urma raportului, publicat luni (25 martie) seară, șapte hackeri chinezi sunt dați în urmărire internațională de FBI și au fost trimiși în judecată, potrivit Europa Liberă.    

  

Potrivit sursei citate, este vorba despre o campanie de spionaj pusă la cale de un grup de hackeri intitulat APT31 împotriva Alianței Interparlamentare pentru China, un grup internațional din care fac parte mai mulți parlamentari și care se preocupă de modul în care țările democratice ar trebui să se raporteze la China. Acest grup a intrat în vizorul Beijingului pentru discursurile critice la adresa regimului comunist chinez şi acuzaţiilor de încălcare a drepturilor omului aduse acestuia.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Şedinţă de Guvern, miercuri; urmează să se aprobe normele metodologice de aplicare a OUG privind amânarea ratelor la credite

Redacția

Dueluri spectaculoase în optimile Indian Wells 2023 – Două surprize din afara TOP 100 WTA

Redacția

Ciolacu: Transmit rugăciunile mele familiilor și prietenilor victimelor și salvatorilor

Redacția
Încarcă...