RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Hoțul presupus al pietrelor prețioase furate de la British Museum le-a vândut către cel puțin 45 de cumpărători pe eBay, acuză muzeul

British Museum de la Londra a lansat o procedură împotriva unui fost angajat, despre care se crede că a furat și deteriorat cel puțin 1.800 de obiecte ale sale, relatează BBC News.

Muzeul a cerut Înaltei Curți să ordone divulgarea înregistrărilor eBay și Paypal din contul eBay al suspectului, fostul curator Dr. Peter Higgs. Muzeul spune că aceste înregistrări conțin dovezi că obiectele sale au fost vândute online.

Instanța a fost informată că Dr. Higgs intenționează să conteste aceste afirmații. Acesta nu s-a simțit prea bine pentru a participa la proceduri, dar instanța a fost informată că a fost înștiințat despre audiere.

Muzeul a declarat în fața instanței că are acum dovezi că Dr. Higgs a vândut obiecte din colecție timp de peste 10 ani, către cel puțin 45 de cumpărători din întreaga lume, și că și-a acoperit urmele „folosind nume false, creând documente false și manipulând înregistrări”.

  

Piese prețioase dispărute și furate

Muzeul spune că multe dintre obiectele dispărute și furate proveneau din colecții neînregistrate, ținute în depozit, care nu aveau o înregistrare individuală în niciunul dintre cataloagele muzeului.

Reprezentanții legali ai muzeului, Daniel Burgess și Warren Fitt Legal,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski: L-am asigurat de sprijinul deplin al Românei în eforturile de a opri agresiunea ilegală și imorală a Rusiei

Redacția

Autobuz cu 15 pasageri, implicat într-un accident la Roman / Niciun pasager nu a fost rănit / Un șofer de 81 de ani, implicat și el în accident, a fost transportat la spital

Redacția

CCR a amânat decizia privind legea cumulului pensie-salariu

Redacția
Încarcă...