RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Trei femei răpuse de gripă. Numărul total al deceselor înregistrate – 138

Alte trei femei, din judeţele Sibiu, Călăraşi şi Ilfov, au murit din cauza gripei, numărul total al deceselor ajungând astfel la 138, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Una dintre femeile decedate nu era cunoscută cu alte afecţiuni şi era vaccinată anti-gripal.

 

  

Potrivit CNSCBT, o femeie în vârstă de 68 de ani, din judeţul Sibiu, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit în 11 februarie. Ea nu era cunoscută anterior cu alte afecţiuni medicale şi era vaccinată anti-gripal.

Un alt deces cauzat de gripă a fost confirmat la o femeie de 64 de ani, din judeţul Călăraşi. Aceasta a murit în 8 februarie şi a fost confirmată infecţia cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Femeia avea condiţii medicale preexistente, dar nu era vaccinată anti-gripal.

O altă femeie, în vârstă de 81 de ani, din judeţul Ilfov, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, a murit ân 16 februarie.

Ca urmare, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon ajunge la 138.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

Covid 19: Iaşul atinge recordul. Spitalele ieşene nu mai primesc pacienţi infectaţi din alte judeţe

Redacția

Proiect: Românii ar putea avea o zi liberă pentru vaccinare

Redacția

Ministrul Sănătății: Presiunea uriașă este numărul mare de decese, dar un lockdown nu este o alternativă. Am experimentat anul trecut

Redacția
Încarcă...