NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Tinerii care au încercat să păcălească un bătrân din Pașcani prin metoda accidentul au fost băgați după gratii. Ei sunt cercetați în mai multe dosare de înșelăciune

Doi tineri care au fost trimşi de către escrocii ce „operează“ prin metoda „Accidentul rutier“să ridice banii de la victime au fost prinşi de către poliţişti.

Cei doi au vâsta de 18 ani şi au fost trimişi de către autorii escrocheriilor prin telefon, puşcăriaşi, să ridice banii de la victrimele pe care le escrocaseră.  De la un pensionar din municipiul Iaşi, unul dintre ei a ridicat suma de 13.650 de euro, iar de la un altul, suma de 20.000 de lei. Primul pensionar a fost păcălit telefonic, apoi, tânărul de 18 ani a mers la el acasă şi a luat banii.

  

Suma de bani a ajuns în buzunarul unui deţinut din cadrul Penitenciarului, şi sunt şanse mici ca păgubitul să îi mai recupereze, fiind se pare cheltuiţi. „Poliţiştii Biroului de investigaţii Criminale Iaşi au identificat un tânăr de 18 ani, din comuna Ungheni, bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda accidentul. În urma cercetărilor a rezultat faptul că, pe data de 1 februarie, un bărbat de 66 de ani, din municipiul Iaşi, a fost contactat telefonic de către persoane necunoscute şi care, folosindu-se de calităţi oficiale, i-ar fi spus că fiul său a fost victima unui accident rutier şi i-ar fi solicitat suma de 30.000 de euro, sumă necesară pentru presupusa operaţie. Ulterior, un tânăr de 18 ani s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vătămate şi ar fi încasat 13.650 lei“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Tânărul reţinut de către poliţişti este cercetat şi în alte dosare penale în care a mers la pensionari acasă şi a ridicat bani, multe dintre escrocherii fiind comise în zona Paşcaniului.

Al doilea tânăr, are aceeaşi vârstă, însă este din Tomeşti. Acesta a fost trimis la domiciliul unui pensionar de 86 de ani care primise un telefon prin care era anunţat că nepoata sa a suferit un accident rutier şi ar avea nevoie de suma de 20.000 de lei, pentru o operaţie. „La data de 21 ianuarie, un bărbat de 86 de ani, din municipiul Iaşi, a fost contactat telefonic de către persoane necunoscute care i-au spus că nepoata sa ar fi fost victima unui accident rutier, şi i-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei, sumă necesară pentru presupusa operaţie. În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore“, au adăugat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

 

Reamintim  faptul că pe 12 februarie au fost reținuți la Pașcani  în urma unui flagrant, în timp ce așteptau în scara unui bloc să primească o sumă de bani de la un bătrân care fusese anunțat că soția a avut un accident rutier. Totul a pornit de la un apel pe telefonul fix al unui bătrân din blocul Moldova. Omul în vârstă de 70 ani a fost anunțat că soția sa avut un accident și trebuie să fie operată. Persoanele care l-au contactat au susținut că fac parte din echipa medicală care urmează să realizeze operația, dar este nevoie de o sumă de bani. Indivizii au pretins suma de 15.000 lei. Un vecin de-al bărbatului a fost cel care a dejucat planurile indivizilor. El a auzit cum bătrânul plângea în telefon și își striga soția. A mers la locuința acestuia și a bătut la ușă. Și-a dat seama că cineva încearcă să îl păcălească pe bătrân.

Suma de bani trebuia dată unor persoane care urmau să ajungă la scara blocului. Între timp a fost alertată Poliția Pașcani, care a organizat flagrantul. Doi tineri au venit în scara blocului pentru a ridica coletul bani. Ei au fost reținuți de polițiștii în civil care monitorizau zona. În acest caz au primit arest la domiciliu, dar în urma cercetărilor în alte dosare penale, Iosif Melcnic din Ungheni și Ștefan Rață din Tomești au fost băgați după gratii.

 

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Advertisements

Related posts

Impozitul auto, mai scump în 2020. Cum calculezi exact, în funcție de motor, câți bani vei plăti

Redacția

Șoferii nu se mai pot folosi în instanță de eroarea tehnică a radarelor

Redacția

Doi polițiști, cercetați disciplinar după ce au strigat după o femeie, pe stradă: Eşti prea mare. Dă-te pe partea ailaltă!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site