NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Traficul pe Transalpina s-a redeschis, dar numai pe timp de zi. În ce interval orar se poate circula

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că începând de luni, 29 mai, ora 14.00, a fost redeschisă circulaţia rutieră pe DN 67C – Transalpina.

 

„Precizăm că din cauza vizibilităţii reduse (ceaţă densă) accesul autovehiculelor în intervalul orar 20.00-7.00 este strict interzis. Având în vedere dificultatea acestui traseu (multiple curbe periculoase şi altitudinea ridicată), viteza maximă de circulaţie pe sectorul de drum menţionat este de 30 km/h. Accesul pe acest tronson de drum este permis doar autovehiculelor cu tonaj mai mic sau egal de 7,5 tone”, se arată într-un comunicat transmis luni de CNAIR.

  

„Zăpada depusă pe carosabil a fost înlăturată, s-au finalizat marcajele rutiere şi au fost montate toate elementele de siguranţă şi de semnalizare deteriorate pe timpul iernii, astfel încât comisia întrunită ca urmare a deciziei directorului general al CNAIR S.A şi formată din reprezentanţi ai Companiei şi ai Poliţiei Rutiere din judeţele Vâlcea şi Gorj, a decis deschiderea circulaţiei rutiere pe Transalpina în condiţii de siguranţă a traficului”, menţionează administratorul reţelei rutiere.

Transalpina, denumită şi „Drumul Regelui” face legătura între Transilvania şi Oltenia. Aflată la peste 2.000 de metri altitudine, Transalpina este cel mai înalt drum din România care poate fi traversat cu maşina, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m).

Advertisements
Advertisements

În anul 2009 a început asfaltarea şi modernizarea acestui drum pe o distanţă de 148 de kilometri, între Sebeş, judeţul Alb, şi Bengeşti, judeţul Gorj. În 2012 pe mai mult de 99% din traseul Transalpinei primul strat de asfalt a fost aşternut. Transalpina este cunoscut şi apreciat ca fiind unul dintre cele mai spectaculoase trasee rutiere montane din Europa.

Sursa: mediafax.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Pe 12 iunie, Noaptea Europeana a Muzeelor. Află ce expoziții vor putea fi vizitate în județul Iași

Redacția

Oameni ai locului (21 Aprilie 2016): Talentele locale reprezintă judeţul Iaşi la un concurs naţional

Redacția

ASTAZI LA AMIAZĂ, simulare a unui cutremur în Iași. Exercițiul va dura 1 minut

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site