NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Tradiție ștefaniană la Parohia Uda

Marți, 2 iulie 2013, la parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Uda, din comuna Tătăruși, protopopiatul Pașcani, a fost săvârșită Sfânta Liturghie, cu prilejul sărbătoririi Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt. La finalul Sfintei Liturghii, grupul de copii „Stephanus Magnus” al parohiei a susținut un program omagial în cinstea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

 

Tânărul Răzvan Pintilie, coordonatorul activităților cultural – educative din cadrul parohiei, ne-a relatat: „Împreună cu părintele paroh, Vasile Pintilie, am hotărât să continuăm tradiția ștefaniană de la parohia Uda, anul acesta împlinindu-se 8 ani de liturghisire și comemorare culturală. Bucuria comemorării ștefaniene a fost încununată de prezența părintelui protopop Pavel Postolachi, care a cântat alături de copii în cadrul programului omagial. Părintele protopop a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat credința Voievodului Ștefan al Moldovei și a îmbrățișat toți copiii corului, binecuvântându-i și felicitându-l pe părintele paroh, Vasile Pintilie. La programul omagial a participat și Domnul Costel Iosub, Primarul Comunei Tătăruși, care a felicitat copiii, amintind că 2 iulie reprezintă și împlinirea a 615 ani de la prima atestare documentară a comunei. De asemenea, la Biserica Uda, a participat Părintele Gheorghe Dănilă, paroh la Parohia Vîlcica, Domnul Dumitru Gafița, Profesor de Istorie și Președintele Comisiei de Cultură al Primăriei, Domnul Nicolae Pintilie, Profesor de Religie și Limba Engleză, Domnul Daniel Damian, Consilier local, Doamna Sinzieana Costan, Asistent medical al Serviciului de Ambulanță – Pașcani, Doamna Firuța Costan, Asistent medical al Cabinetului de Medicină de Familie – Tătăruși (Dr. Emil Huțanu), Domnul Nicușor Sandu, Pădurar în cadrul Ocolului Silvic – Pașcani, Doamna Maria Sandu, Educator la Liceul Tehnologic Tătăruși și Domnul Plutonier Adjutant (R) Grigore Dogaru, alături de credincioșii comunei Tătăruși”.

Copiii grupului „Stephanus Magnus” al parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – Uda, au susținut un program de cântece comemorative ștefaniene și au pus în scenă micile povestiri din viața lui Ștefan cel Mare și Sfânt: Mama lui Ștefan cel Mare, Daniil Sihastru’ și Ștefan cel Mare și Vrâncioaia.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Comunicat de presă : Recepția lucrărilor la sistemul integrat de gestionare a apelor în comuna Moțca

Redacția

Haos administrativ în comuna A.I.Cuza: Primăria are datorii enorme, iar șefii acesteia se joacă cu legea!

Marius Parteni

Atenție pe cine primiți în casă! Vezi cum a păcălit un hoț un bătrân din Miroslovești

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site