RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Topul municipiilor reședință de județ la calitatea locului, prosperitate și vibrație / Ce oraș are cea mai bună calitate a învățământului și care domină la experiențe culinare

Calitatea Locului reflectă atractivitatea orașului, modul în care infrastructura, atracțiile, mediul natural și serviciile esențiale (sănătate, învățământ) contribuie la un standard de viață ridicat.

În raport cu această componentă, City Index (realizat de Institutul pentru Orașe Vizionare) arată că topul performerilor este deschis de Cluj-Napoca, urmat de București, Sibiu, Brașov și Iași.

Surprize apar în Top 10 orașe cu cea mai bună calitate a locului, cu Târgu-Jiu pe locul 7, Râmnicu Vâlcea pe locul 8, Alba Iulia pe locul 9 și Reșița pe locul 10.

  

Conform sursei citate, pe această componentă unde este lider, punctele forte ale orașului Cluj-Napoca sunt domeniile Educație și Conectivitate aeriană.

Bucureștiul ocupă locul 1 în domeniile Parcuri și Conectivitate.

Sibiul se situează pe primul loc la categoria Locuri emblematice (Sights & Landmarks) și pe locul al doilea la Monumente istorice. Târgu-Jiu beneficiază de proximitatea față de numeroase parcuri naturale și naționale, oferind oportunități recreaționale semnificative pentru locuitori și turiști. Râmnicu Vâlcea are cea mai mare speranță de viață, iar Alba Iulia se află pe primul loc în ceea ce privește calitatea învățământului gimnazial și liceal.

Școlile și liceele din Alba Iulia înregistrează cele mai bune performanțe din țară,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

​Magazinele de bijuterii Teilor își caută director nou. Vânzări mai mari, profit mai mic în 2022

Redacția

​Schimb de focuri de avertizare între cele două Corei la frontiera maritimă

Redacția

Elevii cer anularea examenului de bacalaureat și promovarea acestuia pe baza mediilor obținute în ultimii ani de studiu!

Redacția
Încarcă...