RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Tone de iaurt Danone retrase din magazine

Mai multe produse tip iaurt marca Danone au fost scoase de pe rafturile magazinelor din întreaga ţară.

„Am retras deja mai mult de 75% din cantitatea de produse suspectate că ar conţine lapte contaminat cu afaltoxină, iar până la sfârşitul zilei estimăm că vom reuşi să scoatem de la raft toată cantitatea. Este vorba de 59,6 tone de produse tip iaurt. Din datele pe care le avem aceste produse sunt de cel mult două zile în magazine“, a precizat ieri Cristina Popescu, directorul de Comunicare Corporativă al Danone România.

Compania a anunţat luni că retrage preventiv de pe piaţă unele produse care ar fi putut să conţină urme de lapte contaminat cu aflatoxină şi a blocat în depozitul propriu 75 de tone de produse, după ce rezultatele analizelor au confirmat prezenţa aflatoxinei M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii săi de lapte. După alerta naţională referitoare la aflatoxină, Danone România a implementat mai multe măsuri suplimentare şi voluntare de auto-control faţă de obligaţiile legale de monitorizare şi control şi planul aferent validat de autorităţi, inclusiv achiziţia unui echipament propriu de testare a conţinutului de aflatoxină. Niciun lapte pentru care există suspiciunea unui conţinut de aflatoxină peste norme nu este acceptat în fabrică.

  

sursa evenimentul de iasi

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Soţul unei deputate PSD, numit în funcţia de secretar general al ANES pentru 6 luni

Redacția

Putin și-a mărit salariul cu 4%

Redacția

Iohannis, de Ziua Poliţiei Române: Un prilej de a aprecia mai bine rolul acestei profesii nobile în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei

Redacția
Încarcă...