RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Tesla reia producţia în Germania, după perturbările provocate de atacurile din Marea Roşie / La fabrica din Grünheide lucrează peste 12 mii de angajați

Tesla va relua luni producţia la uzina sa din apropiere de Berlin, după oprirea cauzată de perturbările în lanţurile de aprovizionare provocate de atacurile din Marea Roşie, a informat producătorul american de vehicule electrice, transmite DPA, transmite Agerpres.

Atacurile houthi asupra navelor din Marea Roşie au forţat marile companii de shipping să evite Canalul Suez, cea mai rapidă rută maritimă între Asia şi Europa, pe unde trece aproximativ 12% din traficul maritim mondial. Giganţii shipping-ului Maersk şi Hapag-Lloyd au decis să îşi trimită navele pe rute mai lungi şi mai scumpe, în jurul Capul Bunei Speranţe. Această rută adaugă 10 zile la durata unei călătorii între Asia şi Nordul Europei, precum şi un milion de dolari în plus la consumul de carburant.

În 29 ianuarie, Tesla oprise producţia de vehicule la fabrica din Grünheide, landul Brandenburg, pe fondul lipsei de componente. Aici lucrează 12.500 de angajaţi.

Compania demarase producţia la această unitate în urmă cu aproape doi ani. În prima fază, Tesla vrea să producă aici 10.000 de maşini pe săptămână, dar deocamdată este la un nivel de aproximativ 6.000 de unităţi pe săptămână.

  

Separat, Tesla Inc a anunţat că până în 29 februarie

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Gheorghe Flutur va fi președintele interimar al PNL până la Congresul din 10 aprilie (surse)

Redacția

FOTO Mai primitiv de atât nu se poate. Noua tactică folosită de forțele lui Putin pe frontul din Ucraina

Redacția

Un bărbat şi-a lovit intenţionat concubina cu maşina. El a fost reţinut

Redacția
Încarcă...