RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Tentativă de suicid a unei adolescente de 15 ani, după o ceartă cu părinţii

O adolescentă în vârstă de 15 ani dintr-un sat din judeţul Iaşi a încercat să îşi pună capăt zilelor, înghiţind mai multe medicamente pe care le-a găsit prin casă, după o dispută cu părinţii. Fata a fost adusă la Spitalul de Copii de către cei din familie, care au observat la timp că ceva este în neregulă. Medicii spun că norocul fetei este că a ajuns repede la spital, în mai puţin de o oră de la momentul ingestiei, putând astfel să se intervină. 

 

  

„Nu prezenta modificări deosebite ale stării generale în momentul în care a ajuns la noi. Au fost luate analize, iar ulterior a fost diagnosticată cu intoxicaţie voluntară polimedicamentoasă, s-a făcut spălătură gastrică, care în astfel de cazuri este indicată pentru a înlătura substanţele toxice. De asemenea, a fost administrat cărbune activat care are rolul de absorbi ceea ce este toxic şi a rămas internată pe Toxicologie, primind tratament suportiv. Sperăm ca evoluţia să fie una bună“, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale. Medicii mai spun că starea adolescentei putea fi influenţată în sens negativ dacă ar fi ingerat medicamente pentru afecţiuni cardiace sau neurologice, care ar fi pus probleme deosebite.

Astfel de tentative sunt des întâlnite în cazul adolescenţilor, de aceea este indicat ca părinţii să păstreze medicamentele sau substanţele toxice în dulapuri securizate, la care aceştia să nu aibă acces, sau să observe din timp dacă există semnele unei depresii, pentru a putea interveni la timp. 

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Un nou deces din cauza virusului gripal, la Iași

Redacția

Un copil din Pașcani este de aproape două zile în comă după ce a băut votcă. A ajuns la spital cu o alcoolemie de 3 la mie

Redacția

Artistul popular Nelu Bălășoiu, infectat cu noul coronavirus, în comă la spital

Redacția
Încarcă...