NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Tehnologie de ultimă generaţie pentru pompierii pășcăneni

Pompierii din judeţele Moldovei vor putea lucra la foarte mare înălţime. Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din regiune vor avea în curând autospeciale de catalog.

Şase autospeciale pentru intervenţii şi salvare la mare înălţime vor fi achiziţionate în Moldova prin intermediul unui program cu fonduri europene.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 17,67 de milioane de lei, bani din care consiliile judeţene din Iaşi, Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani şi Vaslui vor trebui să suporte, împreună, o contribuţie de 2%.

  

 Conform cerinţelor beneficiarului proiectului, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, maşinile ar trebui să aibă o lungime a scării de aproximativ 45 de metri, în condiţiile în care, la ora actuală, pompierii din judeţele Moldovei lucrează cu scări lungi de 20 de metri.

 Tehnologia de ultimă generaţie cu care maşinile sunt dotate face ca preţul fiecăreia dintre ele să se ridice la 530.000 de euro. Nicio firmă din România nu produce astfel de autospeciale, astfel că ofertanţii provin din alte ţări ale Uniunii Europene. Joi, 26 septembrie, a fost lansat proiectul la Iaşi, iar în perioada următoare vor fi analizate ofertele.

 Perioada maximă a implementării proiectului este de 18 luni, iar oficialii spun că, până cel târziu la sfârşitul anului viitor, autospecialele vor intra în dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

(Sursa: adevarul.ro)

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Aleșii au votat astăzi 7 comisii ale Consiliului Local. Vezi cine are grijă de ordinea publică, de circulație, de licitațiile publice și de prețurile la utilități în Pașcani!

Răzvan Grecu

Pașcănenii plătesc erorile primarului Dumitru Pantazi: 30.000 de lei cheltuieli de judecată pentru că ne-am retras din procesele cu ApaVital!

Răzvan Grecu

Bugetul Primăriei Sirețel nu a fost adoptat! Salariile, plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și investițiile sunt blocate!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site