NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Teamă, multe griji și necunoscute pentru părinții copiilor de la” Nicolae Iorga”. DSP monitorizează cazul. Primăria reacție târzie la insistențele Actualitatea Tv!

Zile de groază pentru părințiii care au copii la Liceul Economic ”Nicolae Iorga”. Oamenii caută răspunsuri și sunt îngrijorați cu privire la condițiile din unitatea de învățământ.

Sunt sau nu sigure condițiile de studiu ale elevilor? Este sau nu neutralizat virusul pentru care inspectorii Direcției de Sănătate Publică Iași au prelevat probe? Sunt doar câteva întrebări la care sunt așteptate răspunsuri.

Reporterii noștri sunt contactați de părințiii elevilor. Aceștia ne-au solicitat și astăzi să vorbim cu autoritățile competente, pentru a le prezenta opinii oficiale.

„Vorbim de patru cazuri de care se știe de săptămâna trecută, nu s-au mai înregistrat altele, între timp. În continuare se face triajul epidemiologic, personalul medical supraveghează starea de sănătate a copiilor. Putem spune că situația se prezintă favorabil dacă e să vorbim așa, nu sunt alte cazuri deosebite”, ne-a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Iași.

Din informațiile oferite de DSP Iași, sunt 30 de cazuri de elevi suspecți, care prezintă semne pozitive, se tratează cu penicilină, iar după 48 de ore de la acordarea tratamentului pot reveni în colectivitate.  

Am solicitat și șefilor Primăriei Pașcani un punct de vedere în acest caz. După câteva zile de așteptare, astăzi ni s-au comunicat următoarele: „Administrația locală cunoaște situația de la Liceul “Nicolae Iorga” din Pașcani și zilnic este informată cu ce se întâmplă acolo. Controlul a început în urmă cu 3 săptămâni. De menționat că această activitatea este coordonată de DSP Iași fiind formată dintr-o echipă de specialisti ,
reprezentanți ai DSP și Mecina Școlară care este prezentă zilnic în școli și face examenul epidemiologic la copii și adulți.Astfel există o situație la zi de la fiecare școală pentru că triajul este făcut în fiecare zi, la fiecare unitate de învățământ. Controlul continuă până la vacanța de iarnă. Se monitorizează copiii care absentează, fiind luată legătura cu familia și medicul de familie. Sunt făcute campanii de informare în școli. Până în prezent s-au prelevat sute de probe. Menționăm că DSP Iași este coordonatorul activității, ei oferind informații detaliate”.

Gheorghe Spiridon, directorul Liceului Economic Tehnologic ”Nicolae Iorga”, spune că la momentul actual sunt respectate toate recomandările DSP. Părinții sunt însă sceptici legat de condițiile din școală, după cum ne-au spus în discuțiile purtate.      

Advertisements
Loading...

Related posts

Școală nouă la Oboroceni

Redacția

Colegiul „Unirea” Paşcani sărbătoreşte Ziua Naţională prin expoziţii tematice, prezentări şi proiecţii documentare

Ema Roman

Dragostea vorbește în toate limbile și Eco-marțișorul de la Colegiul Unirea

Redacția
Încarcă...