NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Tăriceanu: Suntem în favoarea alegerii primarilor în două tururi

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, cu privire la solicitarea făcută de PNL Guvernului Cioloș de a emite o ordonanţă pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, că ALDE nu se opune acestei modificări a legislaţiei electorale.

”Dacă această problemă se va pune în discuţie suntem în favoarea trecerii la alegerea primarilor în două tururi de scutin. Partidele pot să ceară Guvernului diferite lucruri. În general, această situaţie uşor nefirească este generată de existenţa unui Guvern tehnocrat care nu răspunde în faţa nimănui”, a declarat copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

  

Călin Popescu Tăriceanu i-a criticat pe liberali afirmând că PNL nu face ”altceva decât să se autoreliefeze în postura ingrată în care s-a pus de când s-a investit Guvernul Cioloș”.

Liberalii îi cer premierului Dacian Cioloş să emită o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, a anunţat, luni, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

„Singura variantă realistă pentru a putea face această schimbare este adoptarea unei Ordonanţe de urgenţă. Trebuie să îi propunem premierului Cioloş să ţină cont de solicitările societăţii civile. Am încredere că primul-ministru va rezista oricărei presiuni pe care o va face PSD ca această ordonanţă să nu fie dată”, a declarat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai amintit că liberalii au depus un proiect de lege în acest sens, în sesiunea din toamnă, însă PSD s-a opus adoptării acestuia.

Legea privind alegerea administraţiei publice locale prevede alegerea primarului într-un singur tur de scrutin, Parlamentul menţinând prevederile care erau în vigoare încă din 2012, atunci când s-a renunţat la două tururi de scrutin. PNL a votat, iniţial, alături de PSD pentru pachetul de legi electorale.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Neculai Rățoi și-a anunțat oficial candidatura pentru un nou mandat de deputat. Primarul Pantazi și organizația PNL Pașcani îl susțin! (VIDEO)

Răzvan Grecu

Se anunţă şedinţă cu scântei astăzi la PSD

Redacția

PNL Pașcani, 27 ianuarie: Conferință de presă (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site