NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Taiwanul consideră că Beijingul utilizează manevrele pentru a pregăti o invazie: „Adevărata lor intenţie este să schimbe statu quo-ul”

Ministrul taiwanez al afacerilor externe a estimat marţi că Beijingul foloseşte manevrele militare din proximitatea insulei pentru a „pregăti” o invadare a ei şi a „schimba statu quo-ul” în regiunea Asia-Pacific, relatează ziarul La Libre Belgique, citat de Rador.

Elicoptere ale armatei chineze, în apropiere de TaiwanFoto: Hector RETAMAL / AFP / Profimedia

„China a folosit exerciţiile şi foaia de pracurs militară pentru a pregăti invadarea Taiwanului”, a declarat Joseph Wu într-o conferinţă de presă la Taipei. „Adevărata intenţie a Chinei este de a schimba statu quo-ul în strâmtoarea Taiwan şi în toată regiunea”.

  

„Ea face exerciţii militare şi tiruri de rachete pe scară mare, ca şi atacuri cibernetice, o campanie de dezinformare şi o coerciţie economică pentru a slăbi moralul populaţiei din Taiwan”, a adăugat el.

Advertisements

China a lansat săptămâna trecută cele mai importante manevre militare ale sale în jurul Taiwanului, ca răspuns la vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, cea mai înaltă oficialitate americană care a mers pe insula autonomă de decenii.

Advertisements

China consideră că Taiwanul, care are circa 23 de milioane de locuitori, este una din provinciile sale pe care nu a reuşit încă s-o unească cu restul teritoriului său de la sfârşitul războiului civil chinez (1949).

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Grija pentru educație: inspecții în toate școlile și colegiile din Anglia pentru a verifica modul în care se recuperează după pandemie

Redacția

VIDEO Peste 170 de persoane arestate în Rusia, la proteste sit-in față de războiul din Ucraina. O tânără ar fi fost reținută pentru că avea flori albe în mâini

Redacția

Câciu, înainte de a deveni ministru al Finanţelor: „Noi avem 10% antreprenori şi 90% babuini antreprenori”. Ce spune demnitarul acum

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site