RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Tabără pentru copiii parohiei Giurgeşti, Protopopiatul Pașcani

Comunitatea ortodoxă din Namur – Belgia, în colaborare cu Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR) – filiala Pașcani, au organizat în perioada 30 august-1 septembrie o tabără pentru copiii şi tinerii din parohia Giurgeşti, Protopopiatul Paşcani.

 

Cei 70 de participanţi cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani au avut parte în curtea bisericii parohiale de un program recreativ şi de rugăciune. Tema taberei a fost “Prietenia – adevăr sau minciună”, fiind abordată de prof. de religie Gabriel Teodoresc și de prof. de religie Mihai Teodoresc. “Jocurile la care au participat, concursurile foarte captivante din punct de vedere educațional precum și misiunea lor de a găsi o comoară trecând prin mai multe teste i-au determinat pe copii să fie mai apropiați unul față de celălat. Ei și-au dat seama că pentru a avea un prieten nu depinde de vârstă sau frumusețe. Tinerii au cunoscut că Hristos este Prietenul tuturor copiilor, astfel că mulţi dintre ei s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos. Momentul culminant a fost participarea la focul de tabără, clipe însoțite de multe cântece, toate acestea în prezența părinților și a altor credincioși care au fost atrași de ambianța plăcută ce s-a așternut peste întreaga comunitate. La încheiere, copiii au lăsat câteva impresii frumoase, cu toții fiind plăcut impresionați de tot ceea ce s-a întâmplat în aceste trei zile”, a relatat pr. paroh Dumitru Rusu.

  

sursa Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Încă un pieton accidentat mortal în județul Iași. Accident la Bălțați, aseară (VIDEO)

Redacția

Cîțu: Gratuitatea pentru transportul studenților se modifică și se revine la 50%. În multe țări dezvoltate nu călătoresc gratuit

Redacția

Călătoriile neesenţiale în interiorul Uniunii Europene şi în afara ei ar putea fi restricţionate

Redacția
Încarcă...